Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις στις τράπεζες

Συνεχίστηκαν και χτες οι παρεμβάσεις στις τράπεζες από τις ταξικές δυνάμεις του κλάδου με αφορμή τη συγχώνευση των δύο τραπεζών Αλφα Μπανκ και Γιούρομπανκ (ALPHA - EUROBANK). Στην Αθήνα χτες το πρωί έγινε εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της Γιούρομπανκ στη Νέα Ιωνία.

Οι ταξικές δυνάμεις μοίρασαν ανακοινώσεις και συζήτησαν με εργαζόμενους για το ζήτημα της συγχώνευσης, τη σημασία της και τις επιπτώσεις που θα έχει στους εργαζόμενους. Αναδείχθηκε η ανάγκη συσπείρωσης με τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, οργάνωσης του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι το μάρμαρο και να δημιουργηθούν οι όροι για να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση στην επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο στο σύνολο των εργαζομένων.

Χτες στη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξορμήσεων που έγιναν στις τράπεζες βρέθηκε η σχεδιαζόμενη συγχώνευση Αλφα Μπανκ - Γιούρομπανκ και οι εξελίξεις που σηματοδοτεί. Οι εργαζόμενοι των δύο τραπεζών υποδέχθηκαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, αναγνωρίζοντας ότι έγκαιρα το ταξικό κίνημα προειδοποίησε για ό,τι συμβαίνει σήμερα, αλλά και την καθοριστική συμβολή του στη ανάπτυξη και τον προσανατολισμό των αγώνων.

Η Ηβα Καρυώτη, στέλεχος του ΠΑΜΕ στις τράπεζες, σημείωσε ότι όταν πανηγυρίζουν οι τραπεζίτες, οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν. Οι κινήσεις αυτές, τόνισε, δεν γίνονται για το καλό μας, ούτε για να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας, ούτε για πιο φθηνό χρήμα στο λαό. Γίνονται για να θωρακίζουν τα κέρδη τους σε περίοδο κρίσης, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να συσπειρωθούν στο ΠΑΜΕ και να βγουν μπροστά στον αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ