Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
«Λαγός» για πιο αντιδραστικές αλλαγές

Η επίθεση στους δημόσιους υπαλλήλους αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου για το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων

Επιβεβαίωσε χτες στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του κατά των δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κυβερνητικού σχεδίου, με το οποίο οξύνεται ο πόλεμος κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και συνολικά στην εργατική τάξη, με δεδομένο ότι η ανεργία που αυξάνει με τις απολύσεις, θα αποτελέσει μέσο πίεσης για παραπέρα πετσόκομμα δικαιωμάτων.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Αλ. Τσίπρα, ο υπουργός Υγείας επέμεινε στη θέση του ότι «ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι βασανίζουν 10 εκατομμύρια πολίτες», λέγοντας προκλητικά ότι «ένας πολιτικός μιλάει μετά λόγου γνώσεως για ό,τι λέει και ό,τι είχα να πω το είπα στη Βουλή και στο "Μέγκα" και επιμένω σε αυτά. Αλίμονο εάν περιμέναμε νουθεσίες από άλλους για να πούμε τις απόψεις μας».

Ο Α. Λοβέρδος ουσιαστικά προανήγγειλε την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η χώρα έχει απολύτως ανάγκη τη ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος για θέματα διοίκησης και δικαιοσύνης». Κατά τον Α. Λοβέρδο «η Ελλάδα υποφέρει από αυτούς τους δύο τομείς, καθώς και από τον τρόπο που έχει ερμηνεύσει το Σύνταγμα του 1975 η δικαιοσύνη και όποιος δεν τα παραδέχεται αυτά δημαγωγεί».

Επί της ουσίας, ο Α. Λοβέρδος επαναλαμβάνει την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιδραστικοποιήσει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο λειτουργίας της ταξικής δικαιοσύνης, σε βάρος του λαού και των δικαιωμάτων του. Καθόλου τυχαία, οι προωθούμενες αλλαγές στη Δικαιοσύνη έχουν προαναγγελθεί και σαν ένα από τα θέματα των δημοψηφισμάτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Υπερασπιζόμενος τη νέα αντεργατική λαίλαπα, ο Α. Λοβέρδος είπε ότι έχει «καίρια σημασία» μια πολιτική «επίλυσης προβλημάτων και διαρθρωτικών αλλαγών εδώ και τώρα και σε δεύτερο επίπεδο μια ριζοσπαστική αναθεώρηση του Συντάγματος».

Ο Αλ. Τσίπρας, περιορίζοντας το όλο ζήτημα στο πρόσωπο του Α. Λοβέρδου και όχι συνολικά στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, χαρακτήρισε τις θέσεις του υπουργού «ρατσιστικές κατά των δημοσίων υπαλλήλων» και τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες (2018-04-12 00:00:00.0)
Παραγωγή μπόλικου «κουρνιαχτού» με συνταγματική αναθεώρηση και εκλογικό νόμο (2016-06-10 00:00:00.0)
Θέλει αναβάθμιση των αστικών θεσμών (2014-01-29 00:00:00.0)
Ντελάλης των αξιώσεων μερίδων του κεφαλαίου (2013-06-01 00:00:00.0)
Προετοιμάζει νέα πλήγματα στα λαϊκά συμφέροντα (2007-01-17 00:00:00.0)
Επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα η αναθεώρηση (2006-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ