Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ
Συνεχίζονται οι διεργασίες

Συνεχίζονται οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, με όχημα θέματα όπως το Σύνταγμα ή το Σκοπιανό.

Χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες στον ρ/σ «24/7», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας στην απαντητική επιστολή του στη σχετική πρόταση Γεννηματά, για αναθεώρηση του Συντάγματος, «είπε καθαρά ότι είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε με όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στη διαδικασία της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση και σε διμερές επίπεδο, αλλά φυσικά και κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πετύχει «τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις και συγκλίσεις».

Εκτίμησε ότι «μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις σε θέματα ατομικών δικαιωμάτων, σε θέματα κοινωνικών δικαιωμάτων, σε θέματα πολιτειακής οργάνωσης». Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτό «προϋποθέτει και την αντίστοιχη βούληση εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής. Εγώ αυτό το οποίο βλέπω είναι ότι υπάρχουν δυνάμεις μέσα στο Κίνημα Αλλαγής, οι οποίες μπορεί να είναι και πλειοψηφικές, οι οποίες δεν θα απέρριπταν ένα τέτοιου τύπου άνοιγμα του πολιτικού ή συνταγματικού, αν θέλετε, διαλόγου».

Εβαλε, βέβαια, θέμα το Κίνημα Αλλαγής «να ξεκαθαρίσει τη θέση του, να δει στρατηγικά προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί». Αναφέρθηκε, μάλιστα, στην πρόσκληση Σαμαρά προς το Κίνημα για συμπόρευση, λέγοντας ότι «αυτό έρχεται σε αρκετά μεγάλη αντίθεση και με τη βάση του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και με μεγάλη μερίδα της πολιτικής του ηγεσίας».

Για δε επαφές με στελέχη και βουλευτές του Κινήματος, είπε ότι ο «κοινοβουλευτικός διάλογος» είναι «διαρκώς ανοιχτός. Αν μου λέτε να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις ή συναντήσεις με βουλευτές του χώρου αυτού, θα σας έλεγα ότι κάτι τέτοιο, ούτως ή άλλως, συμβαίνει καθημερινά στο επίπεδο του Κοινοβουλίου», επιβεβαιώνοντας τις διεργασίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στο παρασκήνιο.

Την ίδια ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε χτες, σε απόφασή του μιλά για «δικό του διακριτό και αυτόνομο δρόμο, ώστε με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και δράσεις, να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής της χώρας», κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι «καταφεύγουν στην πόλωση και τον διχασμό», και «βάζουν σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια» που ορίζει ως «ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης» και «μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα μπορεί να πετύχει την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους και τη μείωση των στόχων για τα δυσβάστακτα πρωτογενή πλεονάσματα». Ταυτόχρονα η απόφαση σημειώνει ότι το «Κίνημα Αλλαγής» θα συνεχίσει να αναλαμβάνει «πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα που απαιτούν εθνική συνεννόηση», «για ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συναινέσεις στα εθνικά θέματα ή σε μείζονα θέματα ευρύτερης σημασίας που έχει ανάγκη η χώρα».

Από την άλλη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδ. Λοβέρδος, μιλώντας στο ρ/σ «Θέμα», είπε ότι «εμείς δεκανίκι στον ΣΥΡΙΖΑ της πτώσης δεν πρόκειται να γίνουμε. Εκανε τις επιλογές του και θα συνεχίσει με αυτές», ενώ αναφερόμενος, στο πρόσφατο άρθρο του Αντ. Σαμαρά που χαρακτήρισε «απαραίτητο εταίρο» το Κίνημα Αλλαγής, σχολίασε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό «έχουμε μνήμες μιας πολύ καλής κυβέρνησης» ενώ αρνήθηκε τα σενάρια ότι ο ίδιος όσο και ο Ευ. Βενιζέλος θα πάνε στη ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ