Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επαγρύπνηση μπροστά στον κίνδυνο ΝΑΤΟικής επέμβασης

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός πρέπει να βλέπει, ως βασικό συμπέρασμα όλης αυτής της πορείας, τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων - και της σημερινής - στον ευρωατλαντικό άξονα, ιδιαίτερα την πρόσδεσή της στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό

  • Σε πολεμική προετοιμασία παραπέμπουν οι κινήσεις ΗΠΑ - Ρωσίας και των συμμάχων τους σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, στο έδαφος της αντιπαράθεσης για την επίθεση με χημικά που αποδίδεται στην κυβέρνηση Ασαντ, αλλά αμφισβητείται κατηγορηματικά από Ρωσία, Συρία και Ιράν.
  • ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία απειλούν με πυραυλικές επιθέσεις τη Συρία, ενώ η Ρωσία προειδοποιεί για άμεση απάντηση σε ενδεχόμενο χτύπημα. Καθοριστικό ρόλο στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φαίνεται πως παίζουν οι βάσεις τους στην Κύπρο, αλλά και η Σούδα.
  • Οι ανησυχητικές εξελίξεις στη Συρία, στη Μέση Ανατολή και την Ανατ. Μεσόγειο, με την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τη συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων, δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Οπως και η τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται μέσα σ' αυτό το κουβάρι των ανταγωνισμών στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.
  • Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν τους επικίνδυνους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη. Μπλέκουν το λαό σε μεγάλες περιπέτειες και τον εκθέτουν στον κίνδυνο μιας πιο γενικευμένης ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης στην περιοχή μας.

ΣΕΛ.  4  -  5

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ