Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Καταγγελία για τις παρατάξεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

«Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), "Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση" (Ν.Δ.) και Ενωτική Πρωτοβουλία (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), λειτουργώντας ως μια παράταξη, συνεχίζουν πραξικοπηματικά και με προκλητικό τρόπο να ''λειτουργούν'' στο Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας σαν να είναι τσιφλίκι τους».

Αυτά σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ Ν. Λάρισας και συνεχίζει:

«Αγνοώντας κάθε άρθρο του καταστατικού, αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων, αλλά και μια παράταξη (τη ΔΑΣ), που οι εργαζόμενοι στις τελευταίες εκλογές την ανέδειξαν πρώτη δύναμη με 552 ψήφους και ποσοστό 45%, το μισό περίπου της δύναμης των μελών που ψήφισαν στο Σύλλογό μας.

Ετσι, δικαιωματικά κατέχει τη θέση του προέδρου και όχι ότι κάποιοι μας την χάρισαν. Εδώ και δυο μήνες οι συγκεκριμένες παρατάξεις (λειτουργώντας ως μία) δεν προσέρχονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ που καλεί ο πρόεδρος για σοβαρότατα θέματα, όπως το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο που φέρνει η κυβέρνηση, τα απανωτά χαράτσια, τις περικοπές των μισθών και των επιδομάτων και γενικότερα την άγρια επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και πλουτοκρατία, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Αντ' αυτού συνεδριάζουν, λένε, χωρίς τον πρόεδρο και τα άλλα (3) τρία μέλη του ΔΣ (αλήθεια, πού;), γιατί, λένε, είναι πλειοψηφία και αυτοί αποφασίζουν (πιθανόν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ) για το πώς θα χαλιναγωγήσουν κάθε αντίσταση - αντίδραση των εργαζομένων, πώς θα αποτρέψουν τη συσπείρωση στο ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ και θα σύρουν τους εργαζόμενους στο άρμα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, του συνδικαλισμού που ευθύνεται που φθάσαμε ως εδώ, του συνδικαλισμού που συντάσσεται μ' αυτό που μας καλεί ο πρωθυπουργός, να συμμετέχουμε όλοι για να σώσουμε την "πατρίδα'', τα κέρδη των βιομηχάνων και των μονοπωλίων δηλαδή.

Οι ενέργειες και οι ''αποφάσεις τους'' (των υπερασπιστών των θεσμών όπου τους συμφέρει) είναι άκυρες, πραξικοπηματικές, έξω από κάθε καταστατικό και προκλητικές για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Ο Σύλλογος δεν είναι τσιφλίκι τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που η επίθεση εντείνεται, να τους παραμερίσουν, να πάρουν ''διαζύγιο'' από αυτές τις παρατάξεις και να συνταχθούν με το ταξικό κίνημα και το ΠΑΜΕ.

Απαιτούμε άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση, το ανώτερο όργανο του Συλλόγου, για να αποφασίσει. Σε πρωινή ώρα στο αμαξοστάσιο, με στάση εργασίας και παίρνοντας όλα τα μέτρα για να συμμετάσχει η πλειοψηφία των συναδέλφων, όπως έγιναν και οι προηγούμενες ΓΣ και είχαν επιτυχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ