Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι

Συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων του ΟΚΑΝΑ από τους εργαζόμενους του Οργανισμού, οι οποίοι απαιτούν την άμεση ανάκληση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην περικοπή του προϋπολογισμού του και αρνούνται να τεθεί έστω κι ένας εργαζόμενος σε εργασιακή «εφεδρεία».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου επισημαίνοντας ότι οι περικοπές φτάνουν το 50% του προϋπολογισμού και τα εναπομείναντα 15 εκατομμύρια ευρώ ήδη έχουν απορροφηθεί από τον Αύγουστο.

Σήμερα, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς του υπουργείου Υγείας, θα έπρεπε να έχει αρχίσει η χορήγηση υποκατάστατων απ' τα δημόσια νοσοκομεία στην Αττική. Ωστόσο, μετά και τις αντιδράσεις των εργαζομένων φαίνεται ότι, και για επικοινωνιακούς λόγους, η έναρξη δε θα γίνει σήμερα.

Επί της ουσίας, βέβαια, των προγραμμάτων υποκατάστατων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, Γιάννης Κακλαμάνης, σημείωσε: «Μας οδηγούν σε μονάδες που θα λειτουργούν σαν ΑΤΜ (μηχάνημα αυτόματης ανάληψης), θα χορηγούν το θάνατο και θα βάζουν σε τελευταία μοίρα την ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών. Εχουμε κάνει πολλές εκπτώσεις σ' αυτό το ζήτημα με τις μέχρι σήμερα μονάδες. Δεν είχαμε ούτε ποτηράκια ουροληψίας»... Παράλληλα, κατήγγειλε ότι η στελέχωση των «μονάδων» στα νοσοκομεία «γίνεται με το ζόρι»...

«Ψάχνουν στα νοσοκομεία για να στελεχώσουν τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ και όταν δεν έρχονται τους παίρνουν με το ζόρι. Ανεκπαίδευτοι, με λανθασμένα κοινωνικά πρότυπα, πώς θα σταθούν απέναντι στο χρήστη», είπε ο Ηρακλής Γκότσης, εκ μέρους των εργαζομένων στο «18 ΑΝΩ», ενώ κατήγγειλε τις 78 απολύσεις που έγιναν στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας προχτές.

Συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις εξέφρασε και εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, ενώ ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου, εκ μέρους των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, κατήγγειλε την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων που γίνεται από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ.

Οι εργαζόμενοι σε «18 ΑΝΩ», ΚΕΘΕΑ, Κέντρα Πρόληψης, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή, στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα, θα προχωρήσουν στις 22 και 23 Σεπτέμβρη σε 48ωρη πανελλαδική απεργία με κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ