Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Οι συμβασιούχοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους

Ανέστειλαν αργά χτες βράδυ την κατάληψη του αμαξοστασίου στην Ιερά Οδό και την αποχή από την εργασία τους, συμβασιούχοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων που απολύονται τέλη Σεπτέμβρη και διεκδικούν παραμονή στην εργασία τους. Μαζί τους ήταν και άλλοι που απολύθηκαν τον Αύγουστο και διεκδικούν επαναπρόσληψη. Σχετική προσφυγή που έχουν καταθέσει σε αυτήν την κατεύθυνση εκδικάζεται αύριο Παρασκευή.

Χτες, Τετάρτη, ήταν να εκδικαστούν άλλες δικαστικές προσφυγές σχεδόν 300 συμβασιούχων που εργάζονται στις διοικητικές υπηρεσίες και στη Διεύθυνση Πρασίνου, κατά του Δήμου Αθηναίων για την απόλυσή τους. Δόθηκε αναβολή εκδίκασης για τις 5 Οκτώβρη. Στο πλευρό τους, βρέθηκαν δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δήμο Αθήνας που τους κάλεσαν να στήσουν επιτροπές αγώνα, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να διεκδικήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθήνας Β. Πολυμερόπουλος (ΔΑΚΕ). Κατηγόρησε τους απολυμένους συμβασιούχους των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Καθαριότητας επειδή τάχα ξεκίνησαν «διασπαστικούς» αγώνες χωρίς δήθεν να συντονιστούν με τον ΣΕΔΑ. Δεν δίστασε να κατακρίνει δημοτικούς συμβούλους του ΚΚΕ επειδή στήριξαν και στηρίζουν αυτούς τους «διασπαστικούς» αγώνες. Θέλοντας να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι συμβασιούχοι ίδιες στυμμένες λεμονόκουπες ρίχνονται στην ανεργία, άδειασε εντελώς τους συναδέλφους. Ανήγγειλε ότι αν στο επόμενο δικαστήριο οι δικηγόροι του Δήμου δεν πουν ότι συναινούν στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι, ώστε να παραμείνουν στη δουλειά, δεν θα παρευρεθούν οι δικηγόροι του ΣΕΔΑ να τους υποστηρίξουν «γιατί δεν θα έχει νόημα μια τέτοια κίνηση».

Βούτυρο στο ψωμί η στάση του για τη δημοτική διοίκηση ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ και τον δήμαρχο Γ. Καμίνη που χθες καλούσε «όλους όσοι παρεμποδίζουν την κίνηση των απορριμματοφόρων, να τερματίσουν άμεσα τον αποκλεισμό του αμαξοστασίου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά (2017-06-23 00:00:00.0)
Αποκομιδή σκουπιδιών μέρα παρά μέρα... (2011-08-31 00:00:00.0)
Το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά θα κριθεί στους δρόμους του αγώνα (2011-01-04 00:00:00.0)
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΝΑ (2009-12-15 00:00:00.0)
Εληξε χτες η απεργία τους (2009-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ