Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Απέκλεισαν τα γραφεία του ΟΝΑ

Σε απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Πειραιά

Συμβολική κατάληψη του Οργανισμού Νεολαίας και Αθλησης (ΟΝΑ) του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι του Οργανισμού στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο (ΣΕΔΑ) και τα σωματεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τον ΟΝΑ. Οι εργαζόμενοι απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά καθώς πολλοί απασχολούνται με συμβάσεις έργου.

Στη χτεσινή συμβολική κατάληψη στο πλάι των εργαζομένων βρέθηκε και αντιπροσωπεία της Παναττικής Συντονιστικής Συμβασιούχων ΟΤΑ εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους. Την ίδια μέρα σε συνεδρίαση των τριών σωματείων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων με 24ωρες επαναλαμβανόμενες μέχρι και την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη. Ακόμα η οργάνωση συγκεντρώσεων σήμερα και την Πέμπτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).

Στο μεταξύ κινητοποιήσεις ξεκίνησαν και εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου, που το περασμένο καλοκαίρι μεταφέρθηκαν από Δημοτική Επιχείρηση στο Δήμο και δεν έχουν πληρωθεί από τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι οδηγοί, μηχανικοί και εργατοτεχνίτες στο Δήμο Πειραιά, απαιτώντας από την δημοτική αρχή την άμεση ανάκληση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στη Δ/νση Καθαριότητας και τη Διεύθυνση Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού. Το σωματείο τους καταγγέλλει «διάλυση και κατακερματισμό μιας οργανωμένης υπηρεσίας που εδώ και χρόνια λειτουργεί στο Δήμο μας», καταδικάζοντας τη στάση του δημοτικού συμβουλίου που αρνήθηκε την απόσυρση του θέματος ώστε να ενημερωθούν και να συζητήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Τελικά, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ψήφιση του θέματος με ψήφους 18 έναντι 15. Αύριο οι εργαζόμενοι θα κάνουν έκτακτη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα συνεχίσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ