Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
«Κατ' οίκον» μόνο στην Αττική

Μόνο στην Αττική και με τη διάθεση μόνο δύο κινητών μονάδων άρχισε χτες ο κατ' οίκον εμβολιασμός κατά της «νέας γρίπης» Η1Ν1 σε ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα.

«Για τις εκτός Αττικής περιοχές αναμένονται νεότερες πληροφορίες για την έναρξή του» είναι μια απάντηση που δίνει η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε όσους απευθύνονται για την επαρχία . Ετσι στην επαρχία, που οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι, και δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω πολλαπλών εμποδίων δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν τελικά να εμβολιαστούν.

Από την ημέρα έναρξης του προγράμματος εμβολιασμού, μέχρι και τις 11/12/2009, έχουν εμβολιαστεί συνολικά 300.484 άτομα και η τηλεφωνική γραμμή 1135 έχει δεχθεί 401.048 κλήσεις. Στο μεταξύ, στα 51 έφτασαν τα θύματα της «νέας γρίπης» μετά το θάνατο εφτά ανθρώπων απ' το Σάββατο μέχρι και χτες. Μάλιστα οι δύο ήταν νέοι και δεν είχαν κανένα πρόβλημα υγείας. Επίσης εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση τέσσερις ακόμα άνθρωποι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ