Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Θέση μάχης παίρνουν και οι φτωχοί αγρότες

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις απευθύνει και η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση» μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στη Λάρισα

Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 17 Δεκέμβρη, με δικά του πανό και ομιλίες στελεχών του στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Αυτή την απόφαση πήρε η πανελλαδική σύσκεψη της «Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λάρισα.

Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη, δε χρειάστηκε να περάσουν ούτε καν 70 μέρες, ώστε η «νέα» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να δείξει «πού το πάει». Τα μέτρα για αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ και για αύξηση της σύνταξης του ΟΓΑ αποτελούν «στάχτη στα μάτια» των αγροτών, ενώ οι διακηρύξεις για «πράσινη ανάπτυξη» και «μεσογειακή διατροφή», η ακατάσχετη «οικολογία» στόχο έχουν να «θολώσουν τα νερά» για να περάσει, με λιγότερες διαμαρτυρίες, η ίδια και χειρότερη αντιαγροτική πολιτική.

Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε με έμφαση, «οι αγρότες συνεχίζουν να δίνουν το δικό τους αγώνα για επιβίωση αφού έχουμε ακόμα μεγαλύτερη όξυνση των αγροτικών προβλημάτων, καθώς οι περσινές εξευτελιστικές τιμές παραγωγού για το σύνολο των αγροτικών προϊόντων έπεσαν, φέτος, κι άλλο και μεγάλες ποσότητες σοδειάς παραμένουν απούλητες, οι επιδοτήσεις που περικόπτονται συνεχώς δε δόθηκαν ακόμα κι ας φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς, το υπέρογκο κόστος παραγωγής αυξήθηκε κι άλλο».

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση που στον Πύργο θα γίνει στην πλατεία ΟΤΕ, απευθύνει στους αγροτοκτηνοτρόφους και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας (ΟΑΣΗ) ώστε μαζί με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες να αποκρούσουν και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ΟΑΣΗ στην ανακοίνωσή της «τα σύγχρονα και οξυμένα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι άμεσα δεμένα με την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγούν στο ξεκλήρισμα τα μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά της ελληνικής υπαίθρου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε από τον ιδρώτα και το αίμα μας να θησαυρίζουν εμποροβιομήχανοι, μεσάζοντες, τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις να τους καλύπτουν και να τους στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ