Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Γιατρός δούλευε συνεχώς 100 ώρες

Συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας σε πολλά δημόσια νοσοκομεία

Ο εργασιακός μεσαίωνας αναβιώνει στο Νοσοκομείο Πατησίων, όπου μια γιατρός αναγκάστηκε να δουλεύει συνεχώς περισσότερο από 100 ώρες οδηγώντας τους γιατρούς του νοσοκομείου σε μια απόφαση απόγνωσης.

Οι ειδικευόμενοι γιατροί κάνουν επίσχεση εργασίας απ' την περασμένη Παρασκευή για να πληρωθούν δεδουλευμένες, απ' το Σεπτέμβρη, εφημερίες. Επειδή όμως οι κενές θέσεις είναι πολλές, υπάρχουν κλινικές όπως η Παθολογική Κλινική που έχει μόνο το διευθυντή και μια επιμελήτρια Β', ενώ οι υπόλοιποι είναι ειδικευόμενοι. Ετσι μετά την επίσχεση εργασίας και σύμφωνα με το πρόγραμμα η υπηρεσία της ξεκίνησε την Παρασκευή και θα λήξει σήμερα το μεσημέρι (!) και μάλιστα κάνοντας και γενική εφημερία την Κυριακή. Με άλλα λόγια καλείται να δουλεύει συνεχώς 104 ώρες!

Λόγω των τρομερών ελλείψεων και οι διευθυντές των κλινικών είχαν ζητήσει απ' την Παρασκευή να μη γίνει η μεγάλη εφημερία της Κυριακής. Με βάση την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, οι γιατροί στο Πατησίων αποφάσισαν σε χτεσινή τους Γενική Συνέλευση την αναστολή της λειτουργίας των κλινικών, κάτι που σημαίνει ότι από σήμερα δε γίνεται καμιά εισαγωγή ασθενούς. Απλώς συνεχίζεται μόνο η νοσηλεία όσων ήδη νοσηλεύονται. Το θέμα της εφαρμογής ή όχι της απόφασης θα εξεταστεί σήμερα σε σύσκεψη των διευθυντών των ιατρικών τμημάτων, που συγκάλεσε ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας.

Επισχέσεις εργασίας των ειδικευομένων για τις εφημερίες γίνονται σε αρκετά νοσοκομεία. Από χτες επίσχεση εργασίας για τις εφημερίες άρχισαν όλοι οι γιατροί στον Ευαγγελισμό, κάνοντας συγκέντρωση - που θα την επαναλάβουν και σήμερα - στα επείγοντα του νοσοκομείου. Απ' την κινητοποίηση εξαιρούνται όσοι εφημερεύουν και όσοι απασχολούνται με τον εμβολιασμό κατά της «νέας γρίπης».

Εκτός απ' την οικονομική θηλιά οι ειδικευόμενοι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν και την ποινικοποίηση της πάλης τους. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης άσκησε αγωγή κατά 33 ειδικευομένων που έκαναν επίσχεση εργασίας, που επρόκειτο - μετά από αναβολή που πήρε την περασμένη Παρασκευή - να εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη. Τελικά, το Σάββατο το μεσημέρι με παρέμβαση του γενικού γραμματέα Υγείας Ν. Πολύζου ανακλήθηκε η αγωγή που είχε ασκήσει η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης κατά των ειδικευομένων γιατρών του ιδρύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ