Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
«Παρών» δηλώνουν και οι εργαζόμενοι φοιτητές - σπουδαστές

Η συμμετοχή σε απεργία είναι βήμα συνείδησης, τονίστηκε σε σύσκεψη της Αχτίδας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΟΑ με εργαζόμενους - φοιτητές

Οι δυσκολίες, αλλά και η αναγκαιότητα οργάνωσης της απεργίας αναδείχτηκαν στις συσκέψεις
Οι δυσκολίες, αλλά και η αναγκαιότητα οργάνωσης της απεργίας αναδείχτηκαν στις συσκέψεις
Ο σχεδιασμός για την οργάνωση της δουλειάς για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, το «μοίρασμα» των εμπειριών του προηγούμενου διαστήματος, η «εικόνα» απ' τα ιδεολογήματα που κυριαρχούν στους χώρους δουλειάς, είναι μόνο λίγα απ' όσα «έδωσαν» οι συσκέψεις με εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστές, που διοργάνωσε η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ - Ερευνας της ΚΟΑ, το Σαββατοκύριακο. Εγιναν συσκέψεις για τους τρεις βασικούς κλάδους που εργάζονται, συνήθως, φοιτητές και σπουδαστές (τηλεπικοινωνίες, επισιτισμός, εμπόριο).

Ο «Ρ» παρακολούθησε τη σύσκεψη που έγινε, το Σάββατο, για τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, και μεταφέρει ορισμένες ενδιαφέρουσες πτυχές της δουλειάς. Τη σύσκεψη «άνοιξε» ο Βαγγέλης Χόρτης, μέλος του Γραφείου της Αχτίδας Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο οποίος περιέγραψε τη συνολική κατάσταση στον κλάδο, στάθηκε στη θέση του ΚΚΕ για ενιαίο κρατικό φορέα τηλεπικοινωνιών, αλλά και στη δυνατότητα που θα έπρεπε να έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι - με βάση τον πλούτο που υπάρχει και την εξέλιξη της τεχνολογίας - να απολαμβάνουν φθηνά προϊόντα τηλεπικοινωνίας. Αναφέρθηκε στη δράση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), σημειώνοντας την ανάγκη να δημιουργηθούν πυρήνες αντίστασης σε κάθε μεγάλη και μικρή επιχείρηση, ενώ μίλησε και για τις Σωματειακές Επιτροπές που μπορούν να είναι το κύτταρο οργάνωσης της δράσης.

Ιδιαίτερη αναφορά από τον ομιλητή αλλά και τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη έγινε για την οργάνωση της δουλειάς για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη. Υπογραμμίστηκε η σημασία που έχει η απόφαση για απεργία για έναν εργαζόμενο, αφού πρόκειται για ένα βήμα συνείδησης, για να διεκδικήσει το μέλλον του. Οι εργαζόμενοι φοιτητές και σπουδαστές μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην οργάνωση της πάλης, αλλά τόνισαν την αναγκαιότητά της. Επίσης, μετέφεραν τις τακτικές της εργοδοσίας που προσπαθεί να δημιουργεί «οικογενειακό» και «φιλικό» κλίμα, ενώ έντεχνα καλλιεργεί τον ατομικό δρόμο της «επιτυχίας», με τα «μπόνους», την «ανακήρυξη» του «εργαζόμενου της εβδομάδας» κ.ά. Την ίδια ώρα βέβαια η «κινητικότητα» των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες «χτυπάει κόκκινο» και οι εργαζόμενοι δουλεύουν με συμβάσεις και μερική απασχόληση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ