Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΝΙΕ
Απαίτησε ανάκληση των απολύσεων

Τα ταξικά συνδικάτα έκαναν χτες νέα κινητοποίηση στο Γηροκομείο Αθηνών

Να επαναπροσλάβει άμεσα όλους τους εργαζόμενους που απέλυσε άδικα και επιδιώκοντας την τρομοκράτηση συνολικά των εργαζομένων και το πνίξιμο κάθε αγωνιστικής φωνής, απαίτησαν χτες απ' τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών συνδικαλιστές και εργαζόμενοι της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) και του Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Γηροκομείων, Εργαστηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων με παράσταση διαμαρτυρίας.

Κατήγγειλαν τις πρόσφατες τρομοκρατικές απολύσεις τριών συνδικαλιστών εκλεγμένων μελών της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του Γηροκομείου και του κλαδικού Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών που γίνονται στο πνεύμα «όποιος αντιδρά απολύεται». Οπως κατήγγειλαν οι απολυμένοι, οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, η διοίκηση του Γηροκομείου έχει απολύσει τα τελευταία πέντε χρόνια συνολικά 25 εργαζόμενους, πολλούς από αυτούς χωρίς αποζημίωση, απειλεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους που δουλεύουν κάτω απ' τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης. Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί είναι ότι ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου απείλησε τους εργαζόμενους πως αν επιμείνουν στην επαναπρόσληψη των τριών εργαζομένων που απολύθηκαν τις προηγούμενες μέρες θα ακολουθήσουν 30 με 40 απολύσεις! Την ίδια ώρα, που γίνονται απολύσεις εργαζομένων χωρίς αποζημιώσεις, υπάρχουν υπάλληλοι του Γηροκομείου που πληρώνονται με 12.000 ευρώ το μήνα, ενώ η διοίκηση της Ελεήμονος Εταιρίας Αθηνών δέσμευσε ένα ακόμα ακίνητο του Ιδρύματος προκειμένου να πάρει δάνειο 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το Γηροκομείο μοιράζοντας ανακοινώσεις στους εργαζόμενους και επισκέπτες, καλώντας τους στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την τρομοκρατία, για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους και να αποτρέψουν τα χειρότερα. Με την αποφασιστική τους στάση οι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι μπήκαν στο χώρο του Γηροκομείου και ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση και ενημέρωση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ