Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
ΑΣΓΜΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το καλύτερο μάθημα είναι αυτό του αγώνα

«Στην επίθεση που δέχεται η λαϊκή οικογένεια και η νέα γενιά απαντάμε με συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα», ρίχνει το σύνθημα η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), που καλεί τους γονείς μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τη νέα γενιά να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 17 Δεκέμβρη.

«Δεν πάει άλλο! Οι εργαζόμενοι γονείς συμβάλλουμε κάθε χρόνο στα έσοδα του κράτους καταθέτοντας περίπου το 65% της "πίτας" των άμεσων φόρων, πέρα από την έμμεση φορολογία του κράτους και την άμεση φορολογία των Δήμων. Το 1/3 των εργαζομένων δουλεύει πάνω από 48 ώρες την εβδομάδα. Το 20% δουλεύει 7 μέρες την εβδομάδα. Το 30% των εργαζομένων της χώρας είναι μερικά απασχολούμενοι. Ολο και περισσότεροι αναγκάζονται να κάνουν δεύτερες και τρίτες δουλειές, όχι για να πλουτίσουν, αλλά για να αντεπεξέλθουν στις αυξανόμενες οικονομικές απαιτήσεις της "δωρεάν" εκπαίδευσης (που τα ελλείμματά της χρυσοπληρώνουμε με πάνω από 4,5 δισ. ευρώ το χρόνο), αλλά και της υγείας, της πρόνοιας, της ακρίβειας που καλπάζει, πάντα κάτω από τον φόβο της απόλυσης και της ανεργίας. Τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της παιδείας, της υγείας, του περιβάλλοντος, του ελεύθερου χρόνου, δεν είναι εθνικά προβλήματα, είναι ταξικά», τονίζει η ΑΣΓΜΕ και καλεί στον αγώνα όχι μόνο για τα μορφωτικά δικαιώματα αλλά και για ριζικές ανατροπές στον οικονομία και στην κοινωνία, γιατί «όσο μέτρο προόδου της κοινωνίας είναι το κέρδος, ούτε η παιδεία, ούτε η επιστήμη, ούτε ο άνθρωπος θα μπορούν να μπουν πάνω από αυτό».

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας και η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά καλώντας: «Ολοι στους δρόμους γιατί το καλύτερο μάθημα είναι το μάθημα του αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ