Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
«ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ»
Την Πέμπτη τα ναυπηγεία να «νεκρώσουν»

Οι εξελίξεις στο ναυπηγείο είναι ένας ακόμα βασικός λόγος συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία της Πέμπτης

Οι εργάτες των ναυπηγείων (φωτ.) πρέπει να πάρουν τη δική τους θέση στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης
Οι εργάτες των ναυπηγείων (φωτ.) πρέπει να πάρουν τη δική τους θέση στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης
Να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη καλεί τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η αγωνιστική παράταξη «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ). Επισημαίνει ότι η απεργία δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους να στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και απόκρουσης της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής, που εφαρμόζει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια της ΝΔ και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που ταυτόχρονα με το σφοδρό χτύπημα στα κοινωνικοασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, εντείνει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων υποθηκεύοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του ναυπηγείου και τις θέσεις εργασίας. Τους καλεί να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού, κυβερνητικού συνδικαλισμού, που «δρουν» και στο σωματείο τους και εξακολουθεί να βάζει τη σφραγίδα του σε όλες τις δραματικές εξελίξεις βάρος του ναυπηγείου και του προσωπικού.

Ειδικά για τις εξελίξεις στο ναυπηγείο, αναφέρει: «Ηδη οι μνηστήρες πολιορκούν την εταιρεία, αλλά το "παζάρι" και οι συμφωνίες στο παρασκήνιο καλά κρατούν και είναι αυτές που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα».

Κάνει σαφές στους εργαζόμενους ότι η κυβέρνηση, όπως επιβεβαιώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του σωματείου με τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας, απορρίπτει την επιστροφή του ναυπηγείου στον κρατικό έλεγχο, «που είναι και η μόνη λύση - όπως αναφέρει - για τη σωτηρία του ναυπηγείου, γιατί θέλει να ικανοποιήσει τα μεγαλοσυμφέροντα που δραστηριοποιούνται στον κλάδο». Οσον αφορά την γερμανική πολυεθνική «Thyssen Krupp», σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυπηγείου, η ΕΕΝΣ σημειώνει ότι «κατάφερε» να θέσει το ναυπηγείο «σε τροχιά απαξίωσης και διάλυσης των εγκαταστάσεων και του ανθρώπινου δυναμικού». Το μόνο που την ενδιαφέρει, σύμφωνα με την ΕΕΝΣ, είναι πώς θα αρπάξει και άλλο ζεστό χρήμα από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τις τσέπες των φορολογούμενων εργαζομένων.

Παράλληλα οι 160 εργαζόμενοι του τμήματος Τροχαίου Υλικού κοντεύουν 8 μήνες απλήρωτοι και όπως καταγγέλλει η ΕΕΝΣ «μαγειρεύουν» για την πληρωμή τους «λύσεις» όπως «παρακράτηση μέρους της πληρωμής από τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ναυπηγείου» μεθοδεύσεις που «ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους».

Η ΕΕΝΣ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου έχουν τη δική τους θέση στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Τους καλεί να συσπειρωθούν στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και να διεκδικήσουν ταυτόχρονα επαναφορά των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά κάτω από κρατικό έλεγχο, επιστροφή των εργαζομένων του Τροχαίου Υλικού στο υπόλοιπο προσωπικό του Ναυπηγείου και την άμεση καταβολή των μισθών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ