Πέμπτη 22 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
Αγωνιστική απάντηση στα κυβερνητικά μέτρα

Από τη χθεσινή πορεία
Από τη χθεσινή πορεία
Μαζικό, ενωτικό και αποφασιστικό μήνυμα αγώνα έστειλαν χθες εργαζόμενοι στους δημόσιους Οργανισμούς και Φορείς (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΗΔΙΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ κ.ά.) στη χθεσινή κινητοποίηση που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες και Σωματεία του χώρου. Με συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας διαμήνυσαν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να εμποδίσουν την κατάργηση - συρρίκνωση δημόσιων κοινωφελών Οργανισμών και Φορέων και το αντιδραστικό μέτρο της εργασιακής εφεδρείας - απόλυσης. Ταυτόχρονα, δήλωσαν ξεκάθαρα, ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τα νέα φοροχαράτσια της κυβέρνησης. Η συμμετοχή στον αγώνα που έχει ξεκινήσει στους συγκεκριμένους χώρους έχει διευρυνθεί ακόμα περισσότερο καθώς όπως ανακοινώθηκε στο Συντονιστικό που έχει συγκροτηθεί συμμετέχουν πλέον 5 Ομοσπονδίες και 35 σωματεία.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έγινε πορεία. Οι διαδηλωτές έκαναν στάση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. Εκεί μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Μανώλης Δανδουλάκης εκ μέρους της Συντονιστικής τόνισε: «οι εργαζόμενοι ενωμένοι και αποφασισμένοι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην θύελλα των μέτρων της κυβέρνησης. Δε θα επιτρέψουμε καμία απόλυση εργαζόμενου και παράδοση δημόσιων οργανισμών στα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τη συμπαράσταση και τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων, εξέφρασε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θανάσης Πατουλιάς.

Εργαζόμενοι καίνε τα χαρατσόχαρτα

Eurokinissi

Εργαζόμενοι καίνε τα χαρατσόχαρτα
Η πορεία συνεχίστηκε και φτάνοντας έξω από τη Βουλή, οι διαδηλωτές έκαψαν δεκάδες σημειώματα - χαράτσια της εφορίας. Ταυτόχρονα, κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην πληρώσει κανείς τα χαράτσια της κυβέρνησης, να τα συλλέξουν στα σωματεία τους και οργανωμένα να τα επιστρέψουν.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος. «Το ΚΚΕ, είπε, προσβλέπει να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο κίνημα, να υπάρξει γενικότερος ξεσηκωμός αλλιώς η κυβέρνηση δε θα μείνει στα σημερινά άγρια μέτρα».

  • Το Συντονιστικό Ομοσπονδιών και Σωματείων διοργανώνει νέα σύσκεψη την ερχόμενη Παρασκευή για να αποφασιστούν νέες κινητοποιήσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ