Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Απήργησαν χτες τα μέσα σταθερής τροχιάς

Νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα

Νέα 24ωρη απεργία έκαναν χτες οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, αντιδρώντας στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς προσανατολίζονται σε νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας (11 π.μ.-4 μ.μ.) κατά τη διάρκεια των οποίων θα κάνουν γενικές συνελεύσεις, όπου αναμένεται να πάρουν αποφάσεις για απεργίες.

Μέχρι τη Δευτέρα οι διοικήσεις των οργανισμών στις αστικές συγκοινωνίες, όπως και σε άλλους δημόσιους φορείς και οργανισμούς θα πρέπει να δώσουν τις λίστες με το 10% του προσωπικού που θα ενταχθεί στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη φάση, καθώς μετά από αυτή ακολουθεί νέα «αξιολόγηση» του προσωπικού αν αυτό υπερβαίνει τα 100 άτομα, προκειμένου να κριθεί πόσοι ακόμα περισσεύουν. Για τις αστικές συγκοινωνίες αυτό σημαίνει διαρκής συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων σε αυτές, αλλά του συνόλου των εργαζομένων που τις χρησιμοποιούν. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι λόγω της μείωσης του προσωπικού που έχει ήδη γίνει με τις μετατάξεις και το κύμα συνταξιοδοτήσεων από τα 366 τρόλεϊ κινούνται κάτω από τα 200. Ιδια και χειρότερη είναι η κατάσταση στα μπλε λεωφορεία και στα άλλα μέσα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η απεργία που είχαν εξαγγείλει για αύριο Κυριακή οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κρίθηκε παράνομη και δε θα γίνει.

Καταγγέλλουν απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις

Την περασμένη Πέμπτη όταν απήργησαν όλες οι αστικές συγκοινωνίες και ο ΟΣΕ, η κυβέρνηση έστησε απεργοσπαστικό μηχανισμό βάζοντας ιδιωτικά λεωφορεία να εκτελούν δρομολόγια από το Σύνταγμα προς το αεροδρόμιο.

Τις μεθοδεύσεις αυτές καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ (μπλε λεωφορεία) και δηλώνει ότι «το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα και θέλει και μπορεί να περιφρουρήσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ