Σάββατο 24 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Νέες δυνάμεις μπήκαν στη δράση

Εκατοντάδες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Ευόσμου Κορδελιού και αποφάσισαν σε συγκέντρωση την περασμένη Τρίτη, οργανωμένα να επιστρέψουν τα χαράτσια στην Εφορία.

Επί τόπου συνέταξαν ένα κείμενο άρνησης πληρωμής το οποίο υπέγραψαν περισσότερα από 450 άτομα και δηλώνει με σαφήνεια: «Δεν έχουμε, δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια σας». Επίσης, αποφάσισαν να επιστρέψουν τα χαράτσια, με μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις 7 το πρωί της Δευτέρας 26 Σεπτέμβρη, έξω από τις Εφορίες Αμπελοκήπων και Ν. Ιωνίας όπου υπάγονται οι κάτοικοι της περιοχής.

Η ανταπόκριση που βρήκε αυτή η πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής, ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ετσι ενώ η συγκέντρωση αρχικά είχε προγραμματιστεί να γίνει μέσα στην αίθουσα του Δημαρχείου Ευόσμου, τελικά πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, μια μέσα, με όσο κόσμο μπορούσε να φιλοξενήσει η αίθουσα και μια δεύτερη, μεγάλη, έξω από το Δημαρχείο, στην πλατεία, με εκατοντάδες ανθρώπους του μόχθου.

Μαζί με τους εκατοντάδες που ξεκίνησαν μόνοι τους από το σπίτι και τη δουλειά για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, συμμετείχαν και εργαζόμενοι από εργοστάσια, υπηρεσίες και εμπορικά πολυκαταστήματα που συλλογικά αποφάσισαν να παραβρεθούν. Πήραν κουράγιο, όταν διαπίστωσαν ότι είναι πολλοί όσοι έκαναν το βήμα και υπάρχουν ακόμη περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να αντισταθούν σ' αυτή την πολιτική.

Πολλοί εργαζόμενοι, κυρίως νέων ηλικιών, εξέφρασαν τη διάθεσή τους να μπουν ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη για την οργάνωση της πάλης. Ετσι δήλωσαν την απόφασή τους να πλαισιώσουν τη Λαϊκή Επιτροπή και να χρεωθούν συγκεκριμένες ευθύνες και καθήκοντα, στην κατεύθυνση να εκφραστεί παλλαϊκά η αντίσταση στη βάρβαρη επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Από την επόμενη μέρα, στήθηκε περίπτερο της «Λαϊκής Επιτροπής» στην πλατεία και καθημερινά συγκεντρώνονται καινούριες υπογραφές άρνησης πληρωμής των χαρατσιών.

Αύριο Κυριακή, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ευόσμου θα πραγματοποιηθεί νέα λαϊκή συνέλευση και συναυλία με την ορχήστρα του ΠΑΜΕ και μαθητικά συγκροτήματα. Σ' αυτή τη συνέλευση, όσοι εργαζόμενοι δε θα μπορούν να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της Δευτέρας, θα παραδώσουν τα χαράτσια στη Λαϊκή Επιτροπή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ