Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Προς ιδιωτικοποίηση του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η ισπανική κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας σε 13 αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στη Βαλένθια και στη Σεβίλλη. Οπως έγινε γνωστό, χτες η ισπανική κυβέρνηση ανέθεσε στις ιδιωτικές εταιρείες «Ferronats» και «Saerco» τις υπηρεσίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας με αντάλλαγμα η καθεμία να καταβάλλει 18,1 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, με τη συγκεκριμένη ενέργεια θα «εξοικονομηθεί περίπου 50% σε σχέση με τα ετήσια κόστη της "Aena" τα οποία ανέρχονται σε 33,9 εκατομμύρια ευρώ».

Η «Aena» είναι ο δημόσιος φορέας διαχείρισης των αερολιμένων, που η κυβέρνηση θέλει να ιδιωτικοποιήσει σε ποσοστό έως και 49% μέχρι το τέλος του έτους. Οσον αφορά τους εργαζόμενους, ανακοινώθηκε πως θα είναι δική τους «επιλογή» αν θα συνεχίσουν ή όχι με την ιδιωτική εταιρεία. Δηλαδή να συμφωνήσουν σε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς τους, αλλιώς μπορεί να μετατεθούν σε άλλο αεροδρόμιο...

Υπενθυμίζεται πως το Δεκέμβρη του 2010 η κυβέρνηση κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» λειτουργώντας ουσιαστικά ως απεργοσπαστικός μηχανισμός ενάντια στη «λευκή» απεργία που διεξήγαγαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, διέταξε το στρατό να λάβει τον έλεγχο των 10 αεροδρομίων και κήρυξε πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ