Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Ο αγώνας ενάντια στο νόμο συνεχίζεται

Την απαίτηση για δωρεάν πάσο και μετακινήσεις εξέφρασαν, με κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα της εταιρείας «Γερμανός», οι δυνάμεις του ΜΑΣ το περασμένο Σάββατο

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δε σταματάει τις κινητοποιήσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο και να μην περάσει καμία ρύθμιση που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των φοιτητών και των σπουδαστών. Το Σάββατο έκανε κινητοποιήσεις σε πολλά υποκαταστήματα της εταιρείας «Γερμανός» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, τα οποία έχουν οριστεί ως σημεία αγοράς των νέων «πάσο» (στην τιμή των 2,5 ευρώ). Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συμμετείχαν στην κινητοποίηση σε υποκαταστήματα στο κέντρο της Αθήνας και στις περιοχές Δάφνη, Αμπελόκηποι, Γκύζη, Ζωγράφου, Καλλιθέα, Πειραιάς, Περιστέρι, Αιγάλεω. Στη Θεσσαλονίκη κινητοποιήθηκαν σε υποκαταστήματα της εταιρείας «Γερμανός» στην οδό Τσιμισκή, στην Αριστοτέλους και σε εμπορικό κέντρο στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Δήλωσαν πως τα πάσο πρέπει να δοθούν δωρεάν. Απαίτησαν δωρεάν μετακίνηση φοιτητών, μαθητών, σπουδαστών, στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ κατήγγειλαν τους διευθυντές υποκαταστημάτων (Πειραιάς και Καλλιθέα) που κάλεσαν την αστυνομία, για να σταματήσουν την κινητοποίηση. Οι κινητοποιήσεις έγιναν κανονικά και θα συνεχιστούν.

Το ΜΑΣ συνεχίζει τη δράση του με ενημερώσεις και εξορμήσεις στα σχολεία και ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, ενώ προχωρά και σε καταλήψεις σε εστιατόρια και και τις φοιτητικές και σπουδαστικές λέσχες, για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών.


Αύριο, καλεί σε συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ κόντρα στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών, στις νέες περικοπές στις συντάξεις. Καλεί στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια, με προσυγκέντρωση των φοιτητικών Συλλόγων και των Επιτροπών Αγώνα, στις 9.30 στα Χαυτεία.

Την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας στις 11 η ώρα. Δε σταματά και τις κινητοποιήσεις για τα πάσο και τη δωρεάν διανομή.

Το επόμενο Σάββατο, 8 Οκτώβρη, θα επαναλάβει τις κινητοποιήσεις στα υποκαταστήματα της «Γερμανός» και θα πραγματοποιήσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των ιδρυμάτων. Επίσης, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα με τη συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική - πανεργατική απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Χτες, η Επιτροπή Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, στο ΤΕΙ Αθήνας έκανε παράσταση στη διοίκηση του ιδρύματος, για το θέμα των οικοτρόφων σπουδαστών, στους οποίους κόπηκε η δωρεάν σίτιση. Ωστόσο, δε βρέθηκε κανένας υπεύθυνος να απαντήσει στα αιτήματά τους. Υπενθυμίζουμε πως το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας έκοψε τη χρηματοδότηση για τη σίτιση των σπουδαστών που στεγάζονται στη Φοιτητική Εστία Αθηνών (ΦΕΑ). Οι σπουδαστές, πλέον, αν θέλουν να τρώνε στη λέσχη θα πρέπει να πληρώνουν 4,5 ευρώ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ