Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δωρεάν δόθηκαν τα δωμάτια των εστιών στους φοιτητές

Οργανωμένη και συντονισμένη παρέμβαση του ΜΑΣ στην Εφορία των Εστιών

Την υπεράσπιση στην πράξη της δωρεάν στέγασης για τους φοιτητές επέβαλε με τη χτεσινή του δυναμική κινητοποίηση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Φοιτητές που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ με τη στήριξη του ΠΑΜΕ διεκδίκησαν οργανωμένα και με συντεταγμένο τρόπο να παραδοθούν τα δωμάτια των εστιών δωρεάν, χωρίς να επιβαρύνονται οι φοιτητές και οι οικογένειές τους με τα ενοίκια (45 ευρώ το μήνα) που ζητά το Πανεπιστήμιο. Από το πρωί το ΜΑΣ βρέθηκε στην Εφορία των Εστιών, δίπλα στους φοιτητές και τους γονείς, που για να παραλάβουν τα δωμάτια θα έπρεπε να πληρώσουν συνολικά 135 ευρώ (δυο ενοίκια μπροστά και την εγγύηση). Με οργανωμένο και συντονισμένο σχέδιο το ΜΑΣ πήρε και παρέδωσε χωρίς πληρωμή σε φοιτητές και γονείς τα κλειδιά, σύμφωνα με τα βιβλία καταγραφής των δωματίων που τηρούνται από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και στη συνέχεια, αφού εγκαταστάθηκαν οι φοιτητές στα δωμάτια, τα βιβλία καταγραφής επιστράφηκαν ανέγγιχτα στη διοίκηση του ιδρύματος.

Μια κίνηση συμβολική και συνάμα ουσιαστική που συνάντησε την καθολική αποδοχή φοιτητών και γονιών, έμπρακτη ανάσα και κουράγιο για τις δυσκολίες και τα βάσανα που αντιμετωπίζει η εργατική λαϊκή οικογένεια για να σπουδάσει τα παιδιά της, που καταδεικνύει πως η γενίκευση του οργανωμένου συλλογικού αγώνα στη γραμμή της απειθαρχίας με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να έχει αποτελέσματα. Η κινητοποίηση και τα αποτελέσματά της ενόχλησαν την πρυτανεία που ανακάλυψε τάχα εκβιασμό προς τους εργαζόμενους των Εφοριών και, με σχετική ανακοίνωση που τοιχοκόλλησε στις εστίες, έκανε λόγο για «αφαίρεση από ομάδα ατόμων» κλειδιών και βιβλίων που «καθιστούν αδύνατη την παράδοση κλειδιών και δωματίων στους δικαιούχους φοιτητές και φοιτήτριες»...

Αντίστοιχα στο ΤΕΙ Λάρισας

Σε συμβολική κατάληψη του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας προχώρησαν οι δυνάμεις του ΜΑΣ στο ΤΕΙ Λάρισας, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δωρεάν στέγαση για όλους. Η κατάληψη έγινε την ώρα που οι πρωτοετείς σπουδαστές επρόκειτο να πληρώσουν το χαράτσι των 200 ευρώ, που τους επιβάλλεται από τη διοίκηση του Ιδρύματος, για να παραλάβουν τα κλειδιά των δωματίων τους στις φοιτητικές εστίες. Μετά την κινητοποίηση, η διοίκηση του ΤΕΙ αναγκάστηκε να δώσει τα κλειδιά στους σπουδαστές, χωρίς να πληρώσουν. Ομως, δεν πήρε πίσω την απόφασή της για το «χαράτσι», καθώς η οριστική απόφαση θα παρθεί σε συνεδρίασή της που θα γίνει τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ