Τρίτη 4 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
Πήραν οι γονείς «τη σκυτάλη» του αγώνα

Αγωνιστικά απαντούν εργαζόμενοι, μαθητές και οι γονείς τους στην ποινικοποίηση του αγώνα τους από το δικαστήριο

Από κινητοποίηση εργαζομένων, μαθητών και γονιών έξω από το ΚΕΑΤ την περασμένη βδομάδα
Από κινητοποίηση εργαζομένων, μαθητών και γονιών έξω από το ΚΕΑΤ την περασμένη βδομάδα
Νέες αγωνιστικές αποφάσεις πήραν οι εργαζόμενοι του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), καθώς και οι γονείς των μαθητών του Κέντρου. Εργαζόμενοι, μαθητές και οι γονείς τους απαντούν με αυτόν τον τρόπο στις συνεχείς προσπάθειες εκφοβισμού της διοίκησης και της κυβέρνησης, με αποκορύφωμα την απόφαση του δικαστηρίου, ότι ο αγώνας τους είναι «παράνομος και καταχρηστικός». Ωστόσο την Κυριακή «τη σκυτάλη» του αγώνα πήραν γονείς και μαθητές αποφασίζοντας στη Γενική τους Συνέλευση να συνεχίσουν αυτοί την κατάληψη του κτιρίου του Κέντρου.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε 48ωρη απεργία, ενώ σήμερα, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές πραγματοποιούν στις 6.30 μ.μ. συγκέντρωση έξω από το ΚΕΑΤ (Θησέως 210, Καλλιθέα).

«Κανείς δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος μπροστά στην επιχείρηση ποινικοποίησης της κινητοποίησής μας. Οταν φτάνουν να απαγορεύουν τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων - όπως οι τυφλοί - είναι βέβαιο, ότι σύντομα δε θα διστάσουν να απαγορεύσουν οποιοδήποτε αγώνα, αν έγκαιρα δεν τους εμποδίσουμε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ και καλεί σωματεία εργαζομένων, φορείς του αναπηρικού κινήματος, εργαζομένους, γονείς, ανάπηρους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους και να συμμετέχουν στη σημερινή κινητοποίηση.

Επίσης καταγγέλλει την κυβέρνηση και τα δικαστήρια, που «έκριναν σε αγαστή σύμπνοια, ότι ο αγώνας μας για να μπορούν τα τυφλά παιδιά να μορφώνονται και να συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή, ο αγώνας μας για να πληρωθούν οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας, που εδώ και 9 μήνες εξαναγκάζονται με αφόρητες πιέσεις και απειλές να προσφέρουν δωρεάν την εργασία τους, είναι "παράνομος και καταχρηστικός"! Τόλμησαν να μας κατηγορήσουν ότι αφήσαμε τα τυφλά παιδιά απροστάτευτα και νηστικά, όταν αυτοί τους στερούν εδώ και χρόνια βιβλία και εκπαιδευτικούς. (...) «Απαγόρευσαν το σημαντικότερο όπλο μας, το δικαίωμά μας στην απεργία, για να μπορέσουν ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν το εγκληματικό έργο τους: να διαλύσουν το μοναδικό πανελλαδικά δημόσιο ειδικό κέντρο για τυφλούς, για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών - εμπόρων της αναπηρίας», καταλήγει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Αν κλείσει, μας βυθίζουν στο σκοτάδι» (2012-03-15 00:00:00.0)
Εκδήλωση στο ΚΕΑΤ (2011-12-07 00:00:00.0)
Απαντούν περήφανα σε όσους θέλουν τη νεολαία υποταγμένη (2010-10-02 00:00:00.0)
Συνεχίζουν αγωνιστικά στο ΚΕΑΤ ενάντια στις απολύσεις (2010-09-16 00:00:00.0)
Παλεύουν για τη σωτηρία του ΚΕΑΤ (2008-11-15 00:00:00.0)
Εγκαίνια δημαγωγίας σε γαλάζια επανάληψη (2004-10-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ