Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΕΑΤ
Απαντούν περήφανα σε όσους θέλουν τη νεολαία υποταγμένη

Συνεχίζεται η κατάληψη. Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι

Συνεχίζεται η κατάληψη του κτιρίου του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) που ξεκίνησαν προχτές οι μαθητές του Κέντρου, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη ζωή, παλεύοντας ενάντια στα σχέδια διάλυσης του ΚΕΑΤ, που εκδηλώνεται με τον οικονομικό στραγγαλισμό του, την υποστελέχωση και το κύμα απολύσεων που πλήττει κύρια το εκπαιδευτικό έργο του.

Προχτές, πρώτη μέρα της κατάληψης, το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του ΚΕΑΤ «ταμπουρώθηκε» στα γραφεία αρνούμενο να φύγει και κάλεσε την αστυνομία ενάντια στους τυφλούς μαθητές, ενώ η υπεύθυνη του οικοτροφείου κλείδωσε τα δωμάτια του οικοτροφείου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην έχουν πού να κοιμηθούν. Τελικά, το ΔΣ αποχώρησε χτες το πρωί αφού κλείδωσε όλο το κτίριο.

Με ανακοίνωσή της η μαθητική κοινότητα του ΚΕΑΤ δίνει περήφανη απάντηση σε όσους λένε στη νέα γενιά να υποταχθεί σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα και δίνοντας το δικό τους αγωνιστικό παράδειγμα στέλνουν στις λαϊκές οικογένειες μήνυμα αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους: «Εμείς οι μαθητές του ΚΕΑΤ βγήκαμε πάλι στο δρόμο του αγώνα και κάνουμε κατάληψη στο κτίριο του ΚΕΑΤ από τις 30 Σεπτεμβρίου, γιατί μόλις ξεκίνησε η σχολική χρονιά βρήκαμε άλυτα όλα τα προβλήματα που γι' αυτά είχαμε αγωνιστεί και πολλά καινούρια που προστέθηκαν στα προηγούμενα:

  • Δεν μας έδωσαν βιβλία.
  • Δεν έχουμε καθηγητές γιατί όχι μόνο δεν προσλήφθηκαν κι άλλοι, αλλά απολύθηκαν και κάποιοι από τους παλιούς.
  • Δεν έχουμε αρκετές αίθουσες, γιατί το παλιό κτίριο του ΚΕΑΤ δεν επισκευάζεται, όπως μας υποσχέθηκαν.

Οσες φορές ζητήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση δεν γίναμε δεκτοί. Αντί για συζήτηση και λύση των προβλημάτων μας, συναντήσαμε την ειρωνεία και την υποτίμηση.

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε βιβλία, καθηγητές, μόρφωση και ψυχαγωγία, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας μας, για να έχουμε σωστή παιδαγωγική αντιμετώπιση και στήριξη των αναγκών μας, όπως αξίζουμε.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη ζωή.

Τον αγώνα μας στηρίζουν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΑΤ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΑΤ και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων».

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών, που έχουν στο πλευρό τους τους γονείς και εργαζόμενους, θα συνεχιστούν με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη, στη 1 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ