Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ
Υπερασπίστηκε την αστική νομιμότητα

Παρέμβαση ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων έκαναν χτες το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Στο πλαίσιο της «νομιμότητας» (δηλαδή των νόμων που καθορίζουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών) θα κινηθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, όπως απάντησε χτες, στην παράσταση διαμαρτυρίας που έκαναν το ΠΑΜΕ και η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τόνισε πως «σκοπός της παρουσίας μας εδώ είναι να διαμαρτυρηθούμε για τη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί εις βάρος συνδικαλιστικών στελεχών αλλά και πρωτοπόρων αγωνιστών που δεν πτοούνται από τις απειλές και την τρομοκρατία της κυβέρνησης, βιομηχανών, εφοπλιστών, τραπεζιτών κλπ. και που μέσα από αυτές τις διώξεις επιχειρείται να καμφθεί συνολικά το κίνημα». Μάλιστα, όπως είπε, «εμείς ξεκαθαρίσαμε ότι καμία δίωξη, καμία προσπάθεια τρομοκράτησης δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα μας. Αντίθετα, μας ατσαλώνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση» επισημαίνοντας πως «αυτές οι ενέργειες που βάζουν μπροστά τη Δικαιοσύνη δείχνουν ότι το κίνημα έχει αρχίσει να τους φοβίζει».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» Αγγελος Βρεττός, υπογράμμισε πως «ζητήσαμε την ανάκληση της εντολής Σανιδά και βάσει της οποίας έγινε η γενικευμένη ποινικοποίηση της συμπαράστασης αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε σε όλη την Ελλάδα για τον άδικα και παράνομα απολυμένο τότε φοιτητή Νικολόπουλο. Σε συνδυασμό με αυτό, εκθέσαμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι σήμερα και διαχρονικά αλλά πιο οξυμένα τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε τη Δικαιοσύνη σε μια απόλυτη ευθυγράμμιση με την πολιτική εξουσία, να εκτελεί τις εντολές των κυβερνήσεων διαχρονικά, των μεγάλων καταστηματαρχών και του ΣΕΒ σε μια κατεύθυνση να χτυπηθεί οπουδήποτε το εργατικό λαϊκό κίνημα, κάθε εργατική διεκδίκηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ