Σάββατο 2 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΣΙΜΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
Σημαντικό βήμα η χτεσινή απεργία

Στο πλευρό των εργαζομένων οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα και οι συγγενείς τους

Οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα ξεκαθάρισαν ότι δεν το βάζουν κάτω
Οι εργαζόμενοι στο Ιδρυμα ξεκαθάρισαν ότι δεν το βάζουν κάτω
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες η 24ωρη απεργία στο Κασιμάτειο Ιδρυμα Κυθήρων, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν τα μέλη της Γραμματείας ΠΑΜΕ Πειραιά Νίκος Ξουράφης (και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά) και Μαργαρίτα Ρεΐση. Ακόμα, ο Κώστας Τζατζάνης, σημερινός νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βασίλης Γκλεζάκος, πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ.

Μεγάλη ήταν η συμπαράσταση από τους συγγενείς των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, αλλά και από τους εκπροσώπους μαζικών φορέων που παραβρέθηκαν στην κινητοποίηση. Ανάμεσά τους, η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυθήρων. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις καθώς η διοίκηση του ιδρύματος που φιλοξενεί ηλικιωμένους, παράνομα και αυθαίρετα, έχει προχωρήσει στην κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων, μετατρέποντάς την από αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο σε 18 ημέρες εργασίας το μήνα (4 ημέρες εργασίας τη μία εβδομάδα και 3 την επόμενη), με αντίστοιχη μείωση αποδοχών. Εφαρμόζει δηλαδή την εκ περιτροπής εργασία.

Η διοίκηση, αγνοώντας προκλητικά τη νομοθεσία που ορίζει σαφώς τη σύνθεση των ιδρυμάτων και παρά τις εκκλήσεις των εργαζομένων, αρνείται ακόμα και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν τις άμεσες επιπτώσεις που θα έχει η χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, που επιχειρεί η διοίκηση, στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν στους ηλικιωμένους.

Ο Νίκος Ξουράφης κατήγγειλε τη διοίκηση του ιδρύματος, η οποία μέσα από τα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων χτυπά το ίδιο το ίδρυμα, ώστε να το απαξιώσει και ή να το κλείσει ή να το δώσει σε ιδιώτες απαλλαγμένο από εργασιακά δικαιώματα. Παράλληλα, κάλεσε τους εργαζόμενους να παλέψουν ώστε να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στην Υγεία - Πρόνοια και οι μονάδες αυτές να περάσουν σε κρατικό φορέα.

Ο Βασίλης Γκλεζάκος, πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, κατήγγειλε τις ευθύνες της Πολιτείας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το ίδρυμα.

Χτες βράδυ, με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων στο ίδρυμα, αλλά και κατοίκων του νησιού, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία του Ποταμού Κυθήρων όπου στάλθηκε ηχηρό μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις εργοδοτικών συνδικαλιστών (2012-08-10 00:00:00.0)
Με κουρνιαρχτό επιχειρεί συγκάλυψη της κατάπτυστης σύμβασης (2012-07-21 00:00:00.0)
Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα (2008-05-11 00:00:00.0)
Μαντρώνουν συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ (2003-11-22 00:00:00.0)
Δεν κρύβονται (2002-05-22 00:00:00.0)
Ομόφωνες αποφάσεις για απόσυρση (1998-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ