Τετάρτη 5 Οχτώβρη 2011 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δράσεις των Λαϊκών Επιτροπών

Με στόχο η οργανωμένη άρνηση του λαού να πληρώσει τα χαράτσια της κυβέρνησης, που τις προηγούμενες μέρες εκφράστηκε μαζικά μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές και τα Σωματεία, να μετατραπεί σε αγώνα αντίστασης στο σύνολο της επίθεσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ, συνεχίζεται η δράση των Λαϊκών Επιτροπών στη Θεσσαλονίκη. Στόχος είναι να συνεχιστεί η άρνηση πληρωμής και των νέων χαρατσιών που θα στείλει η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ, αλλά και ο αγώνας για την προστασία των ανέργων, για το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ενάντια στις απολύσεις και στην εργασιακή εφεδρεία, για την υπεράσπιση των ΣΣΕ, να αγκαλιαστεί ακόμη πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά.

Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη της Λαϊκής Επιτροπής Σταυρούπολης, στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη. Συγκεντρώθηκαν υπογραφές κάτω από τη δήλωση άρνησης πληρωμής των νέων χαρατσιών για τα ακίνητα, και σχεδιάστηκε η οργανωμένη συμμετοχή στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στο Δημόσιο αλλά και στην πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη.

Σήμερα, Τετάρτη, στις 7 μ.μ., προγραμματίζεται συνέλευση στις εργατικές Κατοικίες της Ευκαρπίας. Αύριο Πέμπτη, η Λαϊκή Επιτροπή Ευόσμου Κορδελιού οργανώνει νέα σύσκεψη στις 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Ευόσμου και η Επιτροπή Αγώνα Αμπελοκήπων οργανώνει ανοιχτή συνέλευση στις 7 μ.μ., στην πλατεία Επταλόφου.

Στην Κρήτη

Με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, νέων και συνταξιούχων, πραγματοποιήθηκε, πριν μερικές μέρες η ιδρυτική συγκέντρωση της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Μαλεβυζίου στο Νομό Ηρακλείου, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του Γαζίου. Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη η επιτροπή οικοδόμων του ΠΑΜΕ στην Αλικαρνασσό, η επιτροπή Αλικαρνασσού της ΠΑΣΕΒΕ, η Ενωση συνταξιούχων ΙΚΑ και το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων καλούν σε Λαϊκή Συνέλευση στην Αλικαρνασσό. Η Λαϊκή Συνέλευση θα γίνει στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της περιοχής στις 7 το απόγευμα με σκοπό τη συγκρότηση Λαϊκής Επιτροπής Αλικαρνασσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ