Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογράφου γιορτή στην Πάτρα

Στο ελληνικό διαγωνιστικό τμήμα του «πέρασε» χτες, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας - «13ο Διεθνές Πανόραμα», που ολοκληρώνεται το Σάββατο. Συνολικά θα προβληθούν 81 ελληνικές ταινίες (5 μεγάλου μήκους, 39 μικρού μήκους, 21 ντοκιμαντέρ, 11 videoart, 4 animations, 1 videoclip).

Στο παράλληλο πρόγραμμα - που θα προβάλλει τις βραβευμένες ταινίες της φετινής διοργάνωσης σε 38 πόλεις - περιλαμβάνονται εκθέσεις φωτογραφίας, αφίσας και κόμικς, θέατρο, ειδικά κινηματογραφικά αφιερώματα (γυναίκες δημιουργοί, ελληνικός και τουρκικός κινηματογράφος κλπ.).

Η είσοδος στις προβολές και σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη, ενώ ο σύλλογος «Διεθνές Πανόραμα Ανεξαρτήτων Δημιουργών Φιλμ & Βίντεο» (διοργανωτής του φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Παναγιώτη Χιονίδη) δηλώνει: «Δε θέλουμε απλώς να προβάλουμε - αναπαραγάγουμε και τελικά απλώς να καταναλώσουν οι θεατές κάποιες καλές ταινίες, αλλά, η θεμελιώδης διαφορά είναι στο γεγονός της γνωριμίας με άλλους πολιτισμούς, με άλλες τεχνοτροπίες, το πλησίασμα με την κουλτούρα άλλων λαών, μαθαίνοντας την αγωνία για την καθημερινότητα, την ανταλλαγή των ονείρων. Απλησίαστες έννοιες για τους "δήθεν" παράγοντες του πολιτισμού των κοσμικών στηλών και της εμπορικότητας».

Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί ταινίες από 36 χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ