Πέμπτη 6 Οχτώβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
48ωρη απεργία σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και υπηρεσίες

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας και να συστρατευτούν με το ΠΑΜΕ

Κλειστά θα είναι τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στις 12 και 13/10 λόγω της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο ΥΠΠΟΤ, «συρόμενη» προφανώς από την οργή των εργαζομένων στο υπουργείο, μόνιμων, αορίστου χρόνου και εκτάκτων, αφού η αντιλαϊκή - αντεργατική επίθεση των κυβέρνησης - ΕΕ έρχεται να «πατήσει» πάνω στα τεράστια διαχρονικά προβλήματα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, για τα οποία έχει τεράστιες ευθύνες και η συμβιβασμένη ηγεσία της Ομοσπονδίας.

Ακόμη όμως και στην ανακοίνωση της απεργίας προσπαθεί να θολώσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, αφήνοντας - εμμέσως πλην σαφώς - στο απυρόβλητο τις ευθύνες της κυβέρνησης και αποδίδοντας όλα τα κακά στην τρόικα: «Τα εργασιακά μας δικαιώματα επιχειρείται να συνθλιβούν και να γίνουν βορά στις ορέξεις της τρόικας», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ταυτόχρονα, οι ωμοί εκβιασμοί που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό βρίσκονται στην "ημερήσια δραστηριότητα" κυβερνητικών στελεχών».

Δηλαδή η κυβέρνηση, κατά την ηγεσία της ομοσπονδίας, είναι «όμηρος» των «ορέξεων» ξένων και «μερικών» στελεχών της. Αλλά ακόμη και όταν «ψελλίζει» κάτι περί «αντιλαϊκής» πολιτικής, δεν μιλά για την κυβέρνηση, ενώ προσθέτει το επίθετο «αδιέξοδη» παραπέμποντας σε διαχειριστικές λογικές. Είναι φανερό ότι η ηγεσία της ομοσπονδίας θέλει να κινηθεί η απεργία σε ένα πλαίσιο όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο για την κυβέρνηση, την ώρα ακριβώς που ξεδιπλώνεται η μεγαλύτερη επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις εδώ και δεκαετίες.

Αυτή η στάση της Ομοσπονδίας σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να μετατραπεί σε πείρα για τους εργαζόμενους στο ΥΠΠΟΤ ανεξαρτήτως καθεστώτος εργασίας ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών. Και για τους εργαζόμενους στην Αρχαιολογική Υπηρεσία και σε όλες τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟΤ, η διέξοδος βρίσκεται στη συστράτευσή τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το αγωνιστικό του πλαίσιο, στον ενιαίο αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στην στρατηγική του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ