Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καλό... 2003;

Τη θυμάστε την ιστορία με το 10χίλιαρο; Ηταν το τελευταίο εύρημα της προεκλογικής προπαγάνδας του Σημίτη, στην προσπάθειά του να υφαρπάξει την ψήφο των εργαζομένων. Υποσχέθηκε, υποτίθεται, πως κάθε εργαζόμενος που αμείβεται με το κατώτατο μεροκάματο, ή τον κατώτατο μισθό, μετά τις εκλογές θα παίρνει ενίσχυση 10.000 δραχμών το μήνα.

Πρόκειται βέβαια για ποσό ευτελές. Ψίχουλα ελεημοσύνης για τους χιλιάδες εργαζόμενους που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. Αλλά, αυτό σημαίνει προεκλογική εξαπάτηση. Ε, λοιπόν, η εξαπάτηση αυτή έχει και συνέχεια.

Τα δεκαχίλιαρα λοιπόν που δεν καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα, λέει τώρα η κυβέρνηση, θα τα πάρουν οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι, αλλά... στα τέλη του 2001, ή το 2002! Αυτό ισχύει για τα αναδρομικά ποσά που δικαιούνται οι χαμηλόμισθοι, που υπολογίζονται από την 1η του Γενάρη του 2000 μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά το δεκαχίλιαρο που πρέπει μηνιαίως να καταβάλλεται από τον Σεπτέμβρη, η κυβέρνηση ακόμα αναζητά το πώς και το πότε θα γίνει. Ισως το 2003...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ