Κυριακή 4 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΘΗΝΑ
Αντιπολεμικό συλλαλητήριο και συναυλία για την ειρήνη

Δεκάδες οργανώσεις και φορείς καλούν το λαό της Αττικής, την Πέμπτη, 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια

Κάλεσμα για παλλαϊκή συμμετοχή στο αντιπολεμικό παναττικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη, στις 8 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, απευθύνουν δεκάδες οργανώσεις και φορείς που αποφάσισαν να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία. Ο λαός της Αττικής καλείται να διαδηλώσει εναντίον του πολέμου και των φορέων του και να τραγουδήσει για την ειρήνη, αφού στα πλαίσια του συλλαλητηρίου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία με δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μαρία Αλκαίου, η Ελένη Περινού κ.ά.

«ΟΛΟΙ στη συναυλία ειρήνης, ΟΛΟΙ στο μεγάλο παναττικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της ζωής» τονίζεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, το οποίο καταγγέλλει: «Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών επιβεβαιώνουν το πόσο επικίνδυνη για τους λαούς των Βαλκανίων είναι η πολιτική του διαμελισμού και του πολέμου που ακολουθούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ και τον κυνισμό και την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή και το ειρηνικό μέλλον των λαών, όταν τα γεωοικονομικοπολιτικά τους συμφέροντα το επιβάλλουν».

Περιθώρια για επανάπαυση και εφησυχασμό - υπογραμμίζεται - δεν υπάρχουν. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί, αν δεν την εμποδίσουμε, με ακόμα πιο τραγικές και απρόβλεπτες συνέπειες από αυτές που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

Το ΕΚΑ επισημαίνει την ανάγκη το «μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που εκδηλώθηκε την περίοδο των βομβαρδισμών να συνεχιστεί, να ενταθεί, να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους και να βάλει αποφασιστικά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Καλεί το λαό της Αττικής να διαδηλώσει υπέρ της ανάγκης διάλυσης του ΝΑΤΟ και της άμεσης απομάκρυνσης των δυνάμεών του από τα Βαλκάνια. Τον καλεί να απαιτήσει την απομάκρυνση των όπλων μαζικής καταστροφής από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, το κλείσιμο των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα μας. Ακόμα, την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται εκτός συνόρων, καθώς και των Ελλήνων φοιτητών της Γιουγκοσλαβίας.

Τη διαδήλωση στηρίζουν και συνδιοργανώνουν, εκτός από το ΕΚΑ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες εργατικές Ομοσπονδίες και συνδικάτα της Αθήνας, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ΤΕΔΚΝΑ, Κινήσεις Ειρήνης, σπουδαστικοί και φοιτητικοί σύλλογοι, η ΕΣΕΕ, η ΕΕΔΥΕ, η ΠΕΔΥΕ, η ΕΕΔΑ, πανεπιστημιακοί και επαγγελματικοί φορείς. Ακόμα οι Δήμοι Αθήνας, Πετρούπολης, Αγ. Δημητρίου, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Περιστεριού, Αργυρούπολης, Αγίας Παρασκευής.

Η υπεύθυνη Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΑ, Στάβη Σαλοφάκου, δήλωσε στο «Ρ» ότι «το ΕΚΑ όπως και στο παρελθόν είχε πάρει ανάλογες αγωνιστικές αντιπολεμικές πρωτοβουλίες, αλλά και είχε συντονίσει αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία, έτσι και τώρα θεωρεί υποχρέωσή του να εκφράσει την αποστροφή του λαού της Αθήνας, ως προς τον πόλεμο και προς τη χρήση πυρηνικών όπλων και παράλληλα να αναδείξει τα πάγια αιτήματα για αποπυρηνικοποίηση των Βαλκανίων, καταστροφή των πυρηνικών, απομάκρυνση των στρατιωτικών δυνάμεων από την περιοχή, τη μη ύπαρξη τέτοιων ενεργειών στο μέλλον, άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών και φοιτητών κ.ά.».

Επισημαίνει ότι και από το ΕΚΑ είχε εξαρχής επισημανθεί ότι το πρόβλημα δεν αφορούσε μόνο στις καταστροφές από τους βομβαρδισμούς. Δυστυχώς - συμπληρώνει - τώρα έρχεται στη δημοσιότητα το μεγάλο πρόβλημα μόλυνσης, αποδεικνύοντας ότι αυτά που κάποιοι λέγανε, και τους χαρακτήριζαν περιθωριακούς, είναι πραγματικότητα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το αντιπολεμικό - αντιΝΑΤΟικό μέτωπο στο προσκήνιο (2001-02-18 00:00:00.0)
Την Πέμπτη το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-02-06 00:00:00.0)
Τη Δευτέρα η συγκέντρωση μνήμης και αγώνα (1999-08-07 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε τον αγώνα - χτίζουμε το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο (1999-08-05 00:00:00.0)
Αντιπολεμικό "ραντεβού" στο Σύνταγμα (1999-04-21 00:00:00.0)
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ