Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Ενα βήμα στην κατεύθυνση του ευρύτερου συντονισμού της αντιπολεμικής - αντιιμπεριαλιστικής δράσης, αποτελεί η χτεσινή σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας,στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι εργατικών, συνταξιουχικών και εργοδοτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, της ΕΕΔΥΕ, της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", επιστημονικών φορέων, του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, καθώς και εκπρόσωποι της ΚΝΕ και της νεολαίας ΔΗΚΚΙ.

Πρώτος "καρπός" αυτού του συντονισμού είναι το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Συντάγματος,ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, με στάσεις στη Βουλή, στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε πρεσβείες χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και στην πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας, στην οποία θα επιδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο, το ΕΚΑ κήρυξε στάση εργασίας από τις 6μμ έως τις 8μμ,ενώ κάλεσε τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, που πήρε μέρος στη σύσκεψη, να αποφασίσει ο Σύλλογος το κλείσιμο των καταστημάτων τις ίδιες ώρες.

Στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποφάσισαν να συμμετάσχουν η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε η συμπαράσταση στους στρατιώτες που αντιτάχθηκαν στη συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟικό έγκλημα, κλήθηκε η κυβέρνηση να μη στείλει ελληνικά στρατεύματα εκτός των συνόρων της χώρας και να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ.

Ο γραμματέας του ΕΚΑ Π. Σοφός τόνισε την ανάγκη να εκφραστεί ενιαία η αντίθεση του λαού της Αθήνας με τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και κάλεσε την κυβέρνηση να μην υπογράψει το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, να μη νομιμοποιήσει την άσκηση ΝΑΤΟικής τρομοκρατίας.

Τοποθετούμενος στη σύσκεψη ο γραμματέας της ΕΕΔΥΕ Θ. Παφίλης κατήγγειλε ότι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι το γεγονός του αιώνα, αφού σ' αυτή θα θεσμοθετηθεί η βαρβαρότητα, θα σηματοδοτηθεί η κατάργηση των αρχών του διεθνούς δικαίου. Κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση των εργαζομένων και να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να μην υπογράψει το νέο δόγμα. Χαρακτήρισε εγκληματίες τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ σημείωσε πως παρά τη φασιστική προπαγάνδα τους το κίνημα ειρήνης παγκόσμια βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αντιδρά δυναμικά στα όσα συντελούνται.

Από την πλευρά της ΚΝΕ ο Ν. Σερετάκης ενημέρωσε για την κοινή έκκληση που κάνουν 11 πολιτικές νεολαίες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για νεανική αντιιμπεριαλιστική δράση και τις προσπάθειές τους για να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι στις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις χώρες από τις 23 έως τις 25 Απρίλη. Τέλος, τόνισε ότι η ΚΝΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και θα εργαστεί για την επιτυχία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ