Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
"Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια"

Συλλαλητήριο αύριο στις 11 π.μ. στα Προπύλαια, ενάντια στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια

Φοιτητές και σπουδαστές δίνουν τη δική τους απάντηση στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και αύριο, Τετάρτη, υψώνουν τις φωνές τους για να διαδηλώσουν"έξω το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια". Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας, έχουν δώσει ραντεβού για αύριο στις 11 το πρωί στα Προπύλαια για να απαιτήσουν να σταματήσουν οι ΝΑΤΟικές επεμβάσεις και η εμπλοκή της κυβέρνησης.

Ηδη μέχρι χτες είχαν αποφασίσει να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο οι σύλλογοι Νομικού - Οικονομικού - Πολιτικού της Νομικής, ΤΕΦΑΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Οικονομικού Πανεπιστημίου, Γεωπονικής, Φιλοσοφικής, Χημικού, Φυσικού, Γεωλογικού, Νηπιαγωγών, Ηλεκτρολόγων, Χημικών Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Παντείου και οι σπουδαστικοί σύλλογοι Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών και Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Αθήνας καθώς και της ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά.

Φοιτητές και σπουδαστές εκφράζουν την αγανάκτηση και κατηγορηματική τους αντίθεση με τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία που παραβιάζουν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας κυρίαρχων κρατών - μελών του ΟΗΕ. "Ιδιαίτερα οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στα Βαλκάνια με τους απροκάλυπτους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ακόμα και ενάντια σε αμάχους, δείχνουν μόνο ένα πράγμα. Οτι τα συμφέροντα των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, για νέες σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο των αγορών και των πρώτων υλών, για τη δημιουργία προτεκτοράτων, δε σταματάνε πουθενά, δεν υπολογίζουν θύματα", τονίζουν τα ΔΣ που προειδοποιούν ότι "η κατάσταση αυτή δεν είναι απλά ένα πολεμικό επεισόδιο δίπλα μας. Η ίδια η φύση της επέμβασης του ΝΑΤΟ περικλείει τον κίνδυνο ανάφλεξης και γενίκευσης του πολέμου εμπλέκοντας τη χώρα μας σ' αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι αλλαγής του status quo στα Βαλκάνια".

Επισημαίνεται επίσης η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης "που με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές βάζει την υπογραφή της κάτω από την απόφαση του ΝΑΤΟ για την επίθεση στη Γιουγκοσλαβία αλλά και για τη συνέχιση των βομβαρδισμών. Παραχωρεί τα εδάφη της χώρας για να περνά ο ΝΑΤΟικός στρατός κατοχής. Ετοιμάζεται να στείλει τάγμα για να πολεμήσει ενάντια στο γιουγκοσλαβικό λαό".

Τα ΔΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, καλούν όλους τους φοιτητές, τη νεολαία, τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθούν ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στους ΝΑΤΟικούς τυχοδιωκτισμούς οι οποίοι, στα πλαίσια της "Νέας Δομής" του ΝΑΤΟ, επιβάλλουν αλλαγές συνόρων, ξεκινώντας από τη Γιουγκοσλαβία, προχωρώντας στο Αιγαίο, στην Κύπρο κτλ.

Φοιτητές και σπουδαστές απαιτούν:

  • Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια
  • Η ελληνική κυβέρνηση να μη στείλει ούτε έναν Ελληνα φαντάρο για να πολεμήσει για την κρεατομηχανή του ΝΑΤΟ. Να μη φύγουνε ελληνικά πλοία για το στόλο του ΝΑΤΟ.
  • Να σταματήσει η οποιαδήποτε εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία διευκολύνει τη μεταφορά οπλισμού και στρατού από το ελληνικό έδαφος. Να σταματήσει η λειτουργία των βάσεων. Να πάρει πίσω τις υπογραφές της.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια.

Φοιτητές και σπουδαστές εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό και στους Ελληνες φαντάρους "που αρνούνται να βάλουν πάνω από τη χώρα μας και το λαό μας τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, που αρνούνται να μπουν κάτω από ΝΑΤΟικές διαταγές".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο Πέμπτη, το παναττικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο (2001-02-07 00:00:00.0)
Οι γονείς καταγγέλλουν τους βομβαρδισμούς (2001-02-02 00:00:00.0)
Τώρα αμέσως ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ οι Ελληνες στρατιώτες (2001-01-09 00:00:00.0)
Πρόβα τζενεράλε για νέο αιματηρό γύρο (2000-05-11 00:00:00.0)
Λαϊκή κατακραυγή κατά των ιμπεριαλιστών (1999-04-24 00:00:00.0)
"Χαστούκι" στην πολιτική της υποταγής (1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ