Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαϊκή κατακραυγή κατά των ιμπεριαλιστών

Καταιγισμός ψηφισμάτων και ανακοινώσεων συμπαράστασης καθημερινά. Ολο και περισσότερα είναι τα σωματεία, οι οργανώσεις, οι φορείς που δηλώνουν έγγραφα, αλλά και έμπρακτα, τη συμπαράταξή τους με το δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και την αντίθεσή τους με τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

  • Την καταδίκη, την οργή και την αγανάκτησή τους για την καπιταλιστική βαρβαρότητα του ακήρυχτου πολέμου, που, εδώ και εβδομάδες, έχουν εξαπολύσει ενάντια στο Γιουγκοσλαβικό λαό, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ, με τη συνενοχή και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης εκφράζουν οι γιατροί, φίλοι και μέλη της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΠΚ).

"Βομβαρδίζουν με τις λεγόμενες "έξυπνες" βόμβες σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια. Δημιουργούν χιλιάδες πρόσφυγες. Χρησιμοποιούν ραδιενεργά υλικά, προκαλούν περιβαλλοντικές καταστροφές (ρύπανση του Δούναβη, τοξικά νέφη) στα Βαλκάνια με δυσοίωνες και επικίνδυνες συνέπειες στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, επισημαίνει μεταξύ άλλων η ΔΠΚ.

  • "Να μη σταλεί κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα της χώρας μας", ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και καταδικάζει τις ΝΑΤΟικές φονικές επιχειρήσεις κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Παράλληλα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση, ανταποκρινόμενη στα βαθιά πατριωτικά αισθήματα του λαού μας, να αποσύρει τώρα αμέσως τις ναυτικές και χερσαίες πολεμικές δυνάμεις της χώρας μας που έμμεσα ή άμεσα εμπλέκονται στις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Η ΠΟΛ καλεί τα μέλη της να δώσουν το "παρών" στη μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση - διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στις 10 το πρωί, στην πλατεία Συντάγματος, που οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

  • Να απεμπλακεί από το βρώμικο πόλεμο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και να σταματήσει να παίζει το ρόλο του χωροφύλακα στην περιοχή, απαιτεί από την κυβέρνηση με ψήφισμά του το Σωματείο Σερβιτόρων.Την ίδια στιγμή ζητά από την κυβέρνηση να κλείσει τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στη χώρα μας.
  • "Οι φονικοί βομβαρδισμοί αμάχων και προσφύγων κατέδειξαν το ψεύδος των ΝΑΤΟικών επιχειρημάτων περί "ανθρωπιστικής επέμβασης"", υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση - συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο Σερβικό λαό, του Σωματείου Εργαζομένων Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων.Παράλληλα, καταγγέλλουν σαν κατάπτυστο το βομβαρδισμό νοσοκομείων, ιστορικών μνημείων, 150 σχολείων και εκατοντάδων άλλων πολιτικών στόχων.
  • Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τις φιλειρηνικές λαϊκές κινητοποιήσεις φορέων, συνδικάτων, με αίτημα να σταματήσουν τώρα οι ΝΑΤΟικοί βομβαρδισμοί πραγματοποιεί με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας.
  • "Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί, να μη βγει κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας και να μην πάρει μέρος η χώρας μας στις χερσαίες επιθέσεις", είναι μόνο μερικά από τα αιτήματα, που επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά.
  • "Αν στείλουν στρατεύματα για να δολοφονήσουν τους λαούς των Βαλκανίων, εμείς οι Αντιστασιακοί θα πολεμήσουμε τους νέους Χίτλερ. Ξέρουμε να ρίχνουμε καυτό βόλι στα στήθη των φασιστών του ΝΑΤΟ", επισημαίνουν τα μέλη δύο τμημάτων Εθνικής Αντίστασης, του Γέρακα και της Παλλήνης.
  • Το ΔΣ του ΠΣΧΜ καταγγέλλει τους αμεριακανο-ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς και καλεί την ελληνική κυβέρνηση "να έρθει σε αντιστοιχία με τη θέληση του ελληνικού λαού, διαφορετικά επωμίζεται τεράστιες ευθύνες, εμπλέκοντας τη χώρα στην κρίση".
  • Τη δολοφονική επέμβαση από το ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και τη στήριξη της ΕΕ, σε βάρος του Γιουγκοσλάβικου λαού, αλλά και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Αντιπροσώπων Εγκαταστατών & Συντηρητών Ανελκυστήρων.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί ζητάει και η Ενωση Προσωπικού Σταθμού Παραγωγής ΔΕΗ/ΑΗΣ Λαυρίου.
  • "Μπορούμε να σταματήσουμε τη φωτιά του πολέμου" επισημαίνουν μαζικοί φορείς της Ζακύνθου.
  • Την απαράδεκτη στάση των χωρών - μελών της ΕΕ, μπροστά στις αμερικανο-ΝΑΤΟικές επιθέσεις, καταδικάζει το ΔΣ της Σχολής Δίοικησης και Οικονομίας.
  • "Οι λαοί έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στις αλυσίδες τους και το δρόμο του αγώνα", τονίζει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Θριασίου και η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας.
  • Τους βάρβαρους δολοφονικούς βομβαρδισμούς καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων Αμαρουσίου και των όμορων Δήμων.
  • Την ολόπλευρη συμπαράστασή της στον αδελφό λαό της Γιουγκοσλαβίας εκφράζει η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ.
  • "Να σταματήσουν άμεσα οι απαράδεκτες στρατιωτικές ενέργειες" ζητάει με ψήφισμά της, η Ομοσπονδία Εξωραϊστικών - Εκπολιτιστικών Συλλόγων Σαλαμίνας.
  • Σε συμμετοχή στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις, ώστε "να μην περάσουν τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων", καλεί με ψήφισμά της η Ενωση γονέων Περιστεριού.
  • Να ενεργοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση, έστω και καθυστερημένα, ζητάει οΣύνδεσμος Βαρέως αναπήρων Πολέμου 1940 - 41.
  • "Κανένας φαντάρος να μη βγει έξω από τα σύνορα της χώρας μας", απαιτεί ηΟμοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας.
  • "Να στηρίξει η ελληνική κυβέρνηση όλες τις πρωτοβουλίες εκείνες για ειρηνική λύση", επισημαίνεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου,ενώ αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου θα μεταβεί στο Βελιγράδι.
  • "Τη διατήρηση των υφιστάμενων συνόρων στην τόσο ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων", ζητάει με ομόφωνο ψήφισμά του, το ΔΣ του Δήμου Ληλαντίων, νομού Εύβοιας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ