Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΕ - ΟΤΑ
Ανέστειλε τις κινητοποιήσεις η πλειοψηφία

Ανέστειλε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που είχε αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ - ΟΤΑ).

Μετά και την προχθεσινή συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Β. Παπανδρέου, η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου - ΠΑΣΚΕ και "Αυτόνομη Παρέμβαση" - επέβαλε την αναστολή. Η ΔΑΚΕ πρότεινε να αποφασίσει το συνέδριο για κινητοποιήσεις.

Αντίθετα, η ΕΣΑΚ - ΟΤΑ, πρότεινε 10ήμερο προετοιμασίας με συνεχείς συνελεύσεις και συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους χώρους δουλιάς και 48ωρες απεργίες 4 με 5 και 6 με 7 του Μάη.

Οπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑΚ - ΟΤΑ, "εκτιμώντας την αγωνιστική κατάσταση που υπάρχει στον κλάδο και μην τρέφοντας αυταπάτες για την τακτική του υπουργείου, που μετά από μια 24ωρη και μια 48ωρη απεργία δηλώνει ανέτοιμο, ζήτησε να απαντήσουν οι εργαζόμενοι με κινητοποιήσεις. Πράγμα, που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, η οποία έδωσε στην υπουργό το περιθώριο των 10 ημερών που ζήτησε. Παράλληλα, απέδειξε για ακόμα μία φορά, ότι δε διαθέτει την πολιτική βούληση και την ανάλογη αποφασιστικότητα για να οδηγήσει τον κλάδο των εργαζομένων των ΟΤΑ σε νικηφόρα αποτελέσματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ