Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Μη στέλνετε τα εγγόνια μας στο σφαγείο"

Συγκέντρωση καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών την Τετάρτη με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων

Αντιπολεμικό προσκλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας που διοργανώνει την Τετάρτη 9.30πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πανσυνταξιουχική συγκέντρωση καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Η Συντονιστική επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση εδώ και ένα μήνα μακελεύουν το σερβικό λαό, καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εφαρμόζουν το νόμο της ζούγκλας. "Το ΝΑΤΟ - συνεχίζει - και η Ευρωπαϊκή Ενωση έγιναν πολέμου συνδικάτο και συμφορά για τους λαούς".

Υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση Σημίτη ενεργεί σαν μαριονέτα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, υπογράφει με χέρια και πόδια όλες τις πολεμοχαρείς κατακτητικές αποφάσεις τους και τα έχει δώσει όλα (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.), έτσι που η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο των φονιάδων του σέρβικου λαού". Επίσης συγχαίρει τα στρατευμένα παιδιά που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο μακελειό.

Η Συντονιστική καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να διαδηλώσουν: "Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να μη συμμετάσχει η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα στο βρώμικο πόλεμο. Ούτε ένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά και τα εγγόνια μας στο σφαγείο για ξένα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ