Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επευφημίες για τους Γιουγκοσλάβους

Με θυελλώδη χειροκροτήματα και επευφημίες έγινε δεκτό το μήνυμα των Γιουγκοσλάβων αντιστασιακών - μελών της SUBNOR,Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων Βαλκανικών χωρών, που για φέτος και του χρόνου βρίσκονται στην προεδρία - που διαβάστηκε από τον πρόξενο της Ν. Γιουγκοσλαβίας Μπάζι Νίκολιτς,επειδή δεν ήταν δυνατόν να παραστούν οι ίδιοι λόγω του πολέμου και γι' αυτό ζήτησαν και την κατανόηση των συναγωνιστών τους Ελλήνων. "Ελπίζουμε - τόνιζαν στο μήνυμά τους - ότι όταν θα έχουμε υπερασπιστεί την πατρίδα μας από την επιδρομή, θα συνεχίσουμε τη γόνιμη και φιλική συνεργασία μας με ειρήνη".

"Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη της οργάνωσής σας, καθώς και ολόκληρου του ελληνικού έθνους που δώσατε σταθερή αντίσταση στους επιδρομείς του ΝΑΤΟ και ΗΠΑ με τον τεράστιο μηχανισμό καταστροφής στόχων όπως, νοσοκομεία, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, μοναστήρια, εργοστάσια, γεφύρια, μνημεία πολιτισμού, πανεπιστήμια, σκοτώνοντας πολίτες αδιακρίτως εθνικότητας και ηλικίας. Ο τερατώδης χιτλερικός ναζισμός, ήταν από μερικής άποψης περισσότερο ηθικός από τη μοναδική καταδίωξη που προκαλούν οι ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας τον μηχανισμό του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη των φασιστών όλου του κόσμου".

Προτείνουν τέλος, οι Γιουγκοσλάβοι αντιστασιακοί, να γίνει τον Σεπτέμβρη ή Οκτώβρη του 1999, συνδιάσκεψη της SUBNOR στη Σόφια, για να συζητηθεί το θέμα της θέσης των αντιφασιστών και βετεράνων του Β Παγκόσμιου Πολέμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ