Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν είναι μόνοι

Οι χιλιάδες Ελληνες αγωνιστές πατριώτες και διεθνιστές, που διαδηλώνουν καθημερινά απ' άκρου εις άκρον της χώρας μας, απαιτώντας να σταματήσει αμέσως ο βρώμικος πόλεμος των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Και σ' άλλες βαλκανικές χώρες, όπως και στην Ευρώπη και σ' όλο τον κόσμο, διαδηλώνουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες πολέμιοι του ΝΑΤΟ.

Βεβαίως, αυτές οι λαϊκές αντιπολεμικές, αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις δεν προβάλλονται από τα διεθνή ΜΜΕ - δυστυχώς, ούτε και από τα ελληνικά ΜΜΕ, εκτός, φυσικά, του "Ριζοσπάστη" - αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δε γίνονται. (π. χ. πριν μέρες, στη Σόφια της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε τεράστια διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ, ως έκφραση του 90% του βουλγαρικού λαού που τάσσεται κατά της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα Βαλκάνια. Αυτή η αντίδραση του βουλγαρικού λαού δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, τα οποία προβάλλουν όμως την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να διευκολύνει το ΝΑΤΟ στις επιδρομές του).

Δεν είναι, λοιπόν, αληθές ότι οι λαοί αποδέχονται το βρώμικο πόλεμο των Αμερικανο-Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, όπως δεν είναι αλήθεια, επίσης, ότι η λεγόμενη παγκόσμια κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία. Τα γκάλοπ διεθνών ΜΜΕ που εμφανίζουν την "κοινή γνώμη" ως φιλοπόλεμη και φιλο-ΝΑΤΟική είναι προκατασκευασμένα και αποπροσανατολιστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ