Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν έχει θέση στη χώρα μας η "Φωνή της Αμερικής"

Σε κλοιό αύριο Κυριακή ο σταθμός της βρώμικης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας

Συμβολική περικύκλωση και αποκλεισμό της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο της Ξάνθης, θα πραγματοποιήσουν στις 11 π.μ. της Κυριακής φιλειρηνιστές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη απαιτώντας να σταματήσει η εκπομπή των βρώμικων ιμπεριαλιστικών μηνυμάτων ντροπής προς το λαό της Σερβίας, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής. Αμέσως μετά τη συμβολική περικύκλωση οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στην πόλη της Ξάνθης όπου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική πορεία και συναυλία.

Από την Καβάλα τα λεωφορεία και η αυτοκινητοπομπή θα αναχωρήσουν στις 9.30πμ μπροστά από το Δημοτικό Κήπο. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν και από την Κομοτηνή στις 10πμ μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Ανάλογες αυτοκινητοπομπές θα ξεκινήσουν από τη Δράμα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.

Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των φιλειρηνιστών και μαζικών φορέων που δηλώνουν συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική αυτή διαδήλωση μεγαλώνει γιγαντώνοντας τη φωνή της αντίδρασης και της αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθούν ο μεγάλοι της Γης, να επιβάλλουν με όλα τα προπαγανδιστικά τους μέσα και ιδιαίτερα με τη "Φωνή της Αμερικής".

Μια βρώμικη φωνή που δε διστάζει να ασκήσει ψυχολογικό πόλεμο στο σερβικό λαό καλώντας τον μέσα από τις χυδαίες εκπομπές της να παραδώσει τα όπλα, παραδίδοντας μαζί την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία της χώρας του. Καλώντας τον να σκύψει το κεφάλι και να πει και αυτός "Yes men" ή ακόμη και να τους ευχαριστήσει για τους δεκάδες αθώους αμάχους που ύπουλα δολοφόνησαν, για τις ανεπανόρθωτες οικονομικές και οικολογικές καταστροφές που προκάλεσαν.

Απέναντι σ' αυτήν τη φωνή υψώνει ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το ανάστημά του. Μια συμβολική περικύκλωση, που όπως δηλώνει ο γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, Δημήτρης Φωτιάδης: "Τώρα που βομβάρδισαν τόσο ύπουλα και ανέντιμα τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου, θάβοντας μαζί και δημοσιογράφους αποκτά μεγάλη σημασία. Το να φύγει αυτός ο σταθμός από την περιοχή μας είναι ένα παλιότερο αίτημα τους λαού της Θράκης σήμερα όμως κάτω από τα σημεία των καιρών το αίτημα αυτό γίνεται επιτακτικό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ