Σάββατο 24 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν περνάνε τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα!
  • Αγωνιστές της ειρήνης από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, αφού πρώτα περικυκλώσουν το στρατόπεδο όπου εδρεύουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Πολύκαστρο, θα αποκλείσουν συμβολικά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ στους Ευζώνους
  • Μαζική εξόρμηση και περιοδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν χτες τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στον Πόλεμο

Στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ χτυπά η καρδιά του αντιπολεμικού κινήματος της Μακεδονίας. Στις 3 μμ θα γίνει συγκέντρωση και περικύκλωση του Στρατοπέδου στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, το οποίο έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο στάθμευσης των γερμανικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων και του βαρέως οπλισμού που μεταφέρουν για τις χερσαίες επιχειρήσεις. Μια ώρα αργότερα στις 4 το απόγευμα, οι διαδηλωτές θα μεταβούν στο Φυλάκιο των Ευζώνων, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία και συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων, από όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στα Σκόπια για να εισβάλουν στο Κόσσοβο.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων και συνδικαλιστών από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, Δυτικής και Κεντρικής. Οργανωμένα θα αναχωρήσουν από Πιερία,Ημαθία,Κοζάνη,Φλώρινα,Γρεβενά,Λάρισα,Κιλκίς,Πτολεμαϊδα,Βόλο,Τρίκαλα,Καρδίτσα και Σέρρες.

Από τη Θεσσαλονίκη το πανεργατικό αντιπολεμικό κομβόι αυτοκινήτων και λεωφορείων θα ξεκινήσει στη 1 μμ μπροστά από την πύλη 7 του Λιμανιού.

Στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, που συμπίπτει με το γιορτασμό των 50 χρόνων εγκληματικής δράσης της Ατλαντικής Συμμαχίας των δολοφόνων, έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν συνδικαλιστές από τη Γιουγκοσλαβία, που βομβαρδίζεται απροκάλυπτα από τις "έξυπνες βόμβες", και τα Σκόπια, που σήμερα βιώνουν τις επιπτώσεις από τον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών έχοντας μετατραπεί σε ένα απέραντο προτεκτοράτο.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στους Ευζώνους θα είναι ο Γ. Μαυρίκος,από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση θα κλείσει με πολύωρη συναυλία γνωστών καλλιτεχνών, δημοτικών και λαϊκών συγκροτημάτων από το Κιλκίς.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στον Πόλεμο

Χτες, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στον Πόλεμο, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση και περιοδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης τους για ενημέρωση των πολιτών και συστράτευση γύρω από το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται, για να σταματήσει η απροκάλυπτη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου μπροστά από το Αγαλμα του Λαμπράκη.

Ο Κ. Δρούτσας,πρόεδρος του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ο Γ. Ζαχάρωφ πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, ο Λ. Κωνσταντινίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Αγάπιος Σαχίνης δημοτικός σύμβουλος, ο Μ. Σπυριδάκης νομαρχιακός σύμβουλος και ο Ζ. Παπαδημητρίου,νομαρχιακός σύμβουλος, καθηγητής του ΑΠΘ. Μοίρασαν έντυπο υλικό στον κόσμο και συζήτησαν με τους πολίτες, καλώντας τους να ενεργοποιηθούν και να απαιτήσουν τώρα απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και τερματισμό της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια.

"Κάνουμε έκκληση σε όλους, τους διανοούμενους, τους απλούς ανθρώπους, τους ανθρώπους της δουλιάς, να συμμετάσχουν σ' αυτή την προσπάθεια", είπε ο Ζήσης Παπαδημητρίου. Και ο Αγάπιος Σαχίνης συμπλήρωσε: "Πολύ σύντομα θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις μας. Σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε τη Θεσσαλονίκη σαν προγεφύρωμα. Τα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο για την υποδοχή 20.000 ΝΑΤΟικών δολοφόνων δεν μπορεί να συνεχιστούν και αυτό που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Λιμάνι για την υποδοχή εκατοντάδων αρμάτων μάχης και άλλου εξοπλισμού πρέπει να σταματήσει. Να μείνουν στο Λιμάνι και να γυρίσουν πίσω τα φονικά σύνεργα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το λιμάνι δεν είναι τσιφλίκι κανενός ιδιώτη (2006-07-20 00:00:00.0)
Επραξαν το καθήκον τους... (2002-11-27 00:00:00.0)
Τον «υποδέχτηκαν» όπως αρμόζει σε κατακτητή (2002-09-07 00:00:00.0)
Ο λαός θα δώσει την απάντηση (1999-05-28 00:00:00.0)
Να σπάσει ο αποκλεισμός (1999-05-19 00:00:00.0)
Αρνούνται να ξεφορτώσουν ΝΑΤΟικά υλικά (1999-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ