Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αρνούνται να ξεφορτώσουν ΝΑΤΟικά υλικά

Περιοδεία στους χώρους του λιμανιού έκανε χτες ο δημοτικός σύμβουλος Αγάπιος Σαχίνης

Σε "μποϊκοτάζ" στα ΝΑΤΟικά πλοία, που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη και μεταφέρουν τα σύνεργα του θανάτου για τον πόλεμο σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, κάλεσε να προχωρήσουν τους εργαζόμενους στο λιμάνι κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα", με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Αγάπιο Σαχίνη,που περιόδευσε χτες στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Στη συζήτηση σημειώθηκε πως ένα ενδεχόμενο "μποϊκοτάζ" θα είναι μια πράξη με διεθνή αντίχτυπο και θα καταφέρει να εκφράσει τη διεθνιστική αλληλεγγύη των εργαζομένων. Την πρόταση είδαν με ιδιαίτερα θετικό μάτι οι εργαζόμενοι, που ήδη αντιδρούν στη χρησιμοποίησή τους για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Προχτές, μάλιστα, αρνήθηκαν να "τσουρμάρουν", δηλαδή να ξεφορτώσουν, τα κοντέινερ με πολεμικό υλικό που μετέφερε το γαλλικό πολεμικό πλοίο. Χαρακτηριστική της αγανάκτησής τους είναι και η φράση συνδικαλιστή: "Είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Με δική μας πρωτοβουλία βοηθάμε στη φόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας και από την άλλη είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε, για να ξεφορτώνουμε τα ΝΑΤΟικά υλικά. Δηλαδή δουλεύουμε για τον πόλεμο".

Στη διάρκεια της περιοδείας στους χώρους του λιμανιού, που εδώ και περίπου δύο μήνες μοιάζει με ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο, διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά του λόγου το αληθές. Γερμανικά άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, στρατιώτες διασκορπισμένοι στο χώρο μέσα και έξω από τις αποθήκες του λιμανιού. Στην απαγορευμένη περιοχή του ΣΕΜΠΟ, την ώρα εκείνη φορτώνονταν στο υπό σουηδική σημαία πλοίο "Vega Lant" 200 οχήματα και 70 κοντέινερ της δύναμης του ΟΗΕ που επέστρεψε από τα Σκόπια.

Σε συνάντηση που είχε προηγούμενα η αντιπροσωπεία της παράταξης με τον γενικό διευθυντή του ΟΛΘ, Δ. Παπαδόπουλο,και τον λιμενάρχη Τ. Παπαϊωάννου,ο Αγ. Σαχίνης σημείωσε πως ήρθε πλέον η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος των ευθυνών του, γιατί, όπως είπε, "πέρα από τις συλλογικές ευθύνες υπάρχουν και οι ατομικές. Κανείς δεν μπορεί πλέον να μείνει έξω από το παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης που εκδηλώνεται στην περιοχή και ολόκληρη τη χώρα".

Ο Δ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι ενάντια στα όσα συμβαίνουν, σημειώνοντας πως οι άνθρωποι του ΟΛΘ δεν τάσσονται με τη μειοψηφία.

Ο Αγ. Σαχίνης κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, διευθυντικά στελέχη, λιμενικούς, υπαλλήλους και εργαζόμενους, να συντονίσουν τη δράση τους με το λαό της πόλης, που απαιτεί, καμία χρήση του λιμανιού από τις ΝΑΤΟικές δυνάμεις, καμία εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, ανυπακοή στους "ανθύπατους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ