Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ανεπιθύμητοι οι ΝΑΤΟικοί στο νησί
  • Ο λαός του νησιού απέκλεισε χτες το βράδυ συμβολικά τις πύλες του αεροδρομίου
  • Δημοτικό Συμβούλιο: Δεν έχουν θέση τα πλοία τους στο λιμάνι μας

Τουλάχιστον χίλιοι Κερκυραίοι απέκλεισαν χτες το βράδυ συμβολικά τις πύλες του αεροδρομίου του νησιού, σε μια συγκλονιστική διαμαρτυρία ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια. Με πανό, πικέτες και συνθήματα ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αλλά και ενάντια στην πλήρη υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στις εντολές τους, οι διαδηλωτές ουσιαστικά περιφρούρησαν το αεροδρόμιο από τη μετατροπή του σε ακόμη ένα ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Ταυτόχρονα, διαδήλωσαν την οργή τους, αλλά και την ανησυχία τους για το Διάταγμα Κλίντον που "θέλει" και την περιοχή τους "εμπόλεμη ζώνη". Και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα πως, όπως έπραξαν όλο αυτό το διάστημα, αρνούμενοι τη χρήση του κερκυραϊκού εδάφους για τη σφαγή του σερβικού λαού, έτσι θα συνεχίσουν.

Συγχρόνως, η χτεσινή διαμαρτυρία ήταν και μια απάντηση σε διάφορους "καλοθελητές", που, μπροστά στην αγωνία τους να δικαιολογήσουν τα πολιτικά τους αφεντικά, επιτίθονται ενάντια στις υγιείς διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου της Κέρκυρας Σκιαδόπουλος,ο οποίος, ήδη από χτες το μεσημέρι, σε δήλωσή του σε τοπικό ΜΜΕ είπε πως είναι αντίθετος σε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες, γιατί... πλήττουν τον τουρισμό!

Ηταν επόμενο τέτοιου είδους κυνικές δηλώσεις να συναντήσουν την αγανάκτηση των Κερκυραίων. Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Κέρκυρας Μπάμπης Χαραλάμπους, αλλά και μια Σέρβα εκπρόσωπος μαζικού φορέα απάντησαν, πως ο τουρισμός (και όχι μόνο) δεν πλήττεται από την αντίσταση του λαού ενάντια στους δολοφόνους, αλλά από το χαρακτηρισμό της Κέρκυραςεμπόλεμης ζώνης από τον Κλίντον και την απόπειρα της κυβέρνησης να μετατρέψει το αεροδρόμιο του νησιού και άλλη υποδομή σε όλη τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Ανεπιθύμητοι

Τα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι ανεπιθύμητα στην Κέρκυρα. Τη σαφή αυτή δήλωση, που εκφράζει τα συναισθήματα του κερκυραϊκού λαού έκανε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κέρκυρας, καλώντας ταυτόχρονα τους κατοίκους του νησιού να συμβάλουν με εκδηλώσεις, συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, τροφίμων και χρημάτων, στη βοήθεια του σερβικού λαού.

Στο ψήφισμα εκφράζεται η έντονη αντίθεση και πλήρης αποδοκιμασία για τον πόλεμο που εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, αποδοκιμάζεται ο φαρισαϊσμός των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το ΔΣ Δήμου Κέρκυρας, επίσης, "διαδηλώνει την πλήρη πολιτική και ηθική συμπαράστασή του στον ηρωικό και περήφανο αδελφό λαό της Σερβίας και της Γιουγκοσλαβίας και αποφασίζει την έγκριση ποσού 10.000.000 δρχ. ως οικονομική ανθρωπιστική ενίσχυση στον χειμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό".

Ακόμη καλεί την ελληνική κυβέρνηση να προβεί σε όλους τους ενδεδειγμένους χειρισμούς, ώστε να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται στα Βαλκάνια και να αναλάβει πρωτοβουλίες για πολιτική λύση του προβλήματος στη βάση των αρχών της μη αλλαγής συνόρων και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μειονοτήτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ