Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταδικάζουν τον πόλεμο

Η φωνή δυναμώνει και η οργή γίνεται σύνθημα και αντίσταση, κάθε φορά που η γη της Γιουγκοσλαβίας κοκκινίζει από το αίμα αθώων, κάθε φορά που αυτοί που θα 'πρεπε να κοκκινίζουν για τα εγκλήματά τους, απλά συνεχίζουν... Ολο και περισσότεροι φορείς, από όλα τα μέρη της Ελλάδας δηλώνουν, με ψηφίσματα και ανακοινώσεις, μα περισσότερο αποδεικνύουν ότι όταν το άδικο γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση και η ανατροπή είναι καθήκον.

  • "Να σταματήσει ο πόλεμος. Να σταματήσουμε τους φονιάδες των λαών" επισημαίνει με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας.Αίτημα για το οποίο έχουν υπογράψει, μέχρι στιγμής, πάνω από 500.000 επαγγελματοβιοτέχνες και μικρέμποροι με τις οικογένειές τους, από την Αθήνα.
  • Οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ζωγράφου συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τον σερβικό λαό (τηλεφ. 7757514).
  • Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ξεκίνησε τη συγκέντρωση χρημάτων, φαρμάκων και τροφίμων στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων (ΣΕΚ) εκφράζει τη συμπαράστασή του σε κάθε εκδήλωση - πρωτοβουλία που έχει σκοπό τον τερματισμό του πολέμου και την εδραίωση της ειρήνης και καταδικάζει, με ψήφισμά του "τις αμερικανοΝΑΤΟικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς στη γειτονική χώρα".
  • "Να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση απόσταση από κάθε ενέργεια εμπλοκής στο μακελειό που συνεχίζεται σε βάρος του ηρωικού λαού της Σερβίας και να αναληφθούν πρωτοβουλίες για το σταμάτημα των βομβαρδισμών", ζητάει η "γενιά που γνώρισε το χιτλεροφασιστικό μακελειό του Β παγκοσμίου πολέμου", η "Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας".
  • Την οργή και την αγανάκτησή τους προς τις βάρβαρες επιθέσεις των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων προς το λαό της Γιουγκοσλαβίας αλλά και για την πολιτική της υποτέλειας που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, εκφράζουν τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Πετρούπολης, Ν. Ιωνίας, ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας,η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιβαδειάς,ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φερών και Περιφέρειας Ν. Εβρου "ΒΗΡΑ" και η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ