Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"... δε βγαίνουν απ' τα σύνορα Ελληνες φαντάροι"

Συγκέντρωση χτες στο Πέραμα, νέα συγκέντρωση σήμερα στις 6.30 το απόγευμα έξω από το Ναύσταθμο

"Ακη, Σημίτη, πάρτε το χαμπάρι, δε βγαίνουν από τα σύνορα οι Ελληνες φαντάροι"!Αυτό το μήνυμα έστειλαν στην υποταγμένη στο ΝΑΤΟ, στους Αμερικάνους και την Ευρωπαϊκή Ενωση ελληνική κυβέρνηση, εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι και εκπρόσωποι πολλών μαζικών φορέων του Πειραιά, που χτες από τις 8 το πρωί και για πάνω από 4 ώρες πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πέραμα στο χώρο από όπου αποπλέουν τα καράβια για Σαλαμίνα. Η ίδια κινητοποίηση επαναλήφθηκε και το απόγευμα στον ίδιο χώρο. Απαίτησαν να μη φύγει το Α/Τ "Θεμιστοκλής" για την Αδριατική, προκειμένου να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Σήμερα, η Παμπειραϊκή Επιτροπή Ειρήνης, 22 εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" Πειραιά, Δήμοι του Πειραιά, η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων, 7 Γυναικείοι Σύλλογοι, τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ και 8 Δημοτικές Κινήσεις Δήμων του Πειραιά,πραγματοποιούν στις 6.30 το απόγευμα μεγάλη αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση έξω από το Ναύσταθμο στη Σαλαμίνα. Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση απευθύνουν η ΠΕΔΥΕ,η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδος και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη".

Οι συγκεντρωμένοι χτες υποδέχονταν, καθ' όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, τα καραβάκια από τη Σαλαμίνα με συνθήματα, όπως: "Κλείστε τα λιμάνια, γυρίστε και το πλοίο, εμείς δεν πολεμάμε στου ΝΑΤΟ το σφαγείο","50 χρόνια ΝΑΤΟ, η ίδια ιστορία, χούντες, πολέμοι, τρομοκρατία" και "Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν". Νεολαίοι, με την ανακοίνωση - κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση, αλλά και την επιστολή του Νίκου Γαρδίκη στο χέρι, καλούσαν τους ναύτες που κατευθύνονταν στο Ναύσταθμο να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να τους κάνει συνένοχους στο έγκλημα που συντελείται στη Γιουγκοσλαβία.

Ανάρπαστος έγινε και ο "Ριζοσπάστης".Οι κομμουνιστές έδωσαν δεκάδες φύλλα της εφημερίδας, ενώ όσα και να είχαν θα τα διακινούσαν. Ο κόσμος, με ενδιαφέρον, έπαιρνε την εφημερίδα του ΚΚΕ, δίνοντας συγχαρητήρια στη μάνα του ναύτη Αντώνη Πατσούλα που υπηρετεί στο Α/Τ "Θεμιστοκλής", η οποία τον καλεί να μην προδώσει τον όρκο του. Επίσης ενδιαφέρον έδειξαν για την αποκάλυψη του "Ρ" ότι ο Κλίντον έχει ορίσει ως εμπόλεμη ζώνη όλο το χώρο πάνω από τη Λευκάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ