Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στο Θερμαϊκό το "Αϊζενχάουερ";

Η είδηση δημοσιεύτηκε χτες και η κυβέρνηση δεν τη διαψεύδει. Θα χρησιμοποιηθεί ως αεροδρόμιο αν δε δοθούν στους Αμερικανούς δύο αεροδρόμια της χώρας μας

Η χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως ορμητήριου για την αμερικανοΝΑΤΟική εισβολή στα Βαλκάνια αποτελεί βασικό παράγοντα στα σχέδια που καταστρώνουν τα ΝΑΤΟικά επιτελεία. Εκτός από τα στρατεύματα και τα όπλα, που καθημερινά αποβιβάζονται στη Θεσσαλονίκη, οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να στείλουν και αεροπλανοφόρο στο Θερμαϊκό Κόλπο, από όπου θα εφορμούν τα μαχητικά προς τη νότια Γιουγκοσλαβία. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα χτες η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "Αγγελιοφόρος", που αναφέρει ότι το ΝΑΤΟ πιέζει να εγκατασταθούν στα αεροδρόμια της Λάρισας και της Πρέβεζας τα νέα μαχητικά που στέλνουν οι ΗΠΑ, επειδή έχουν κορεστεί τα αεροδρόμια της Ιταλίας.

Ως εναλλακτική λύση, αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη ΝΑΤΟικές πηγές, αντιμετωπίζεται η άφιξη αεροπλανοφόρου. Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα καταπλεύσει και θα αγκυροβολήσει στο Θερμαϊκό Κόλπο το αεροπλανοφόρο "Αϊζενχάουερ" προκειμένου να φιλοξενήσει τα νέα αμερικανικά μαχητικά. Πρόκειται για 60 μαχητικά που θα κατευθύνονται στη Σερβία μέσω της περιοχής του Αξιού Ποταμού. Ομως, στην υπηρεσία των ΝΑΤΟικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται να τεθεί και το νέο ραντάρ στην Περαία, που θα τεθεί σε λειτουργία σε ένα μήνα και με το οποίο, σε συνδυασμό με τα άλλα επίγεια ραντάρ, θα καλύπτεται όλη η περιοχή μέχρι τη Βοσνία. Πηγές του υπουργείου Αμυνας δεν έδιναν σαφή απάντηση και απλά ανέφεραν ότι για επιχειρησιακούς λόγους η ύπαρξη του αεροπλανοφόρου στο Θερμαϊκό δεν του παρέχει κάποιο πλεονέκτημα από ό,τι αν βρίσκεται στην Αδριατική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ