Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ!
Θα στέλνουμε φαντάρους όπου θέλουμε!

Κυνικότατη δήλωση Σημίτη, με την οποία ομολογεί ότι τα εθνικά σύνορα υπάρχουν μόνο στα χαρτιά και ότι ο Ελληνικός Στρατός υπάρχει για να υπηρετεί όποια αξίωση έχουν οι ιμπεριαλιστές

Η κυβέρνηση θα στέλνει τον Ελληνικό Στρατό όπου της αρέσει και χωρίς περιορισμό! Η κυβέρνηση θα στέλνει τα παιδιά του ελληνικού λαού να πολεμήσουν οπουδήποτε εκτός των συνόρων της χώρας, αρκεί να το διατάξουν οι "σύμμαχοι", αρκεί να το επιτάσσουν τα συμφέροντα της εγχώριας πλουτοκρατίας!

Η παραπάνω αδιανόητη θέση, τραγική απόδειξη του ανείπωτου βαθμού επικινδυνότητας που συνιστά για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διατυπώθηκε χτες διά στόματος πρωθυπουργού! "Η ελληνική κυβέρνηση θα στέλνει τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπου νομίζει ότι είναι σωστό, χωρίς κανένα περιορισμό"! Αυτά ήταν τα λόγια του Ελληνα πρωθυπουργού όταν ρωτήθηκε από το "Ρ" αν θα σταλούν Ελληνες στρατιώτες, αν θα σταλεί το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" στην "εμπόλεμη ζώνη".

Η δήλωση Σημίτη έγινε: 80 χρόνια μετά την επιστροφή στην Ελλάδα 400 φερέτρων Ελλήνων στρατιωτών, που κάποιοι άλλοι σαν τον Κ. Σημίτη είχαν στείλει τότε, το 1919, να συμμετάσχουν στην εισβολή στην Ουκρανία, κατά της νεαρής ΕΣΣΔ. Σαράντα πέντε χρόνια μετά την επιστροφή στην Ελλάδα των φερέτρων των Ελλήνων στρατιωτών που κάποιοι σαν τον Κ. Σημίτη έστειλαν να πολεμήσουν τη δεκαετία του '50 στην Κορέα. Εβδομήντα εφτά χρόνια μετά την επιστροφή αμέτρητων φερέτρων Ελλήνων από τη φλεγόμενη Μικρά Ασία...

Εμπορική πράξη! Η συζήτηση που διεξήχθη μεταξύ πρωθυπουργού και δημοσιογράφων, μετά τη λήξη των δηλώσεων Σημίτη, είναι αποκαλυπτική.

Ρωτήθηκε ο πρωθυπουργός πώς σχολιάζει τη διαταγή Κλίντον με την οποία ορίζεται ως "εμπόλεμη ζώνη", τόσο η Αδριατική όσο και το Ιόνιο, σε όλη την έκταση από την περιοχή πάνω από το Ακτιο. Ιδού η απάντηση: "Αυτό το διάταγμα - είπε - εντάσσεται σε μια πρακτική η οποία υφίσταται σε όλες τις περιπτώσεις. Πρακτική να επισημαίνεται στους τρίτους που δε συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ότι οι περιοχές αυτές είναι επικίνδυνες και ως εκ τούτου - συνέχισε ο πρωθυπουργός - δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από εκείνους που προκαλούν τη ζημιά και, εν προκειμένω, οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους"! Ούτε λίγο - ούτε πολύ, δηλαδή, κάτι σαν "εμπορική πράξη", κάτι σαν παράγραφο... ασφαλιστηρίου συμβολαίου, θέλησε να εμφανίσει ο Κ. Σημίτης το διάταγμα πολέμου του Κλίντον!

Οταν ακολούθως ο "Ρ" επιχείρησε να θέσει ερώτημα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε πως πρόκειται για "επικίνδυνη περιοχή", αλλά εκεί, σε αυτή την επικίνδυνη περιοχή στέλνει η κυβέρνηση το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", ο Κ. Σημίτης, στο άκουσμα της ονομασίας του πλοίου, παρενέβη, διέκοψε το δημοσιογράφο του "Ρ". Αρχισε, δε, και πάλι να υποστηρίζει ότι το διάταγμα Κλίντον "δεν αφορά θέματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων... δεν αφορά την κίνηση των Ελλήνων πολιτών"!

Στο επόμενο ερώτημα του "Ρ",όμως, ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αντισταθεί μπροστά στην αλήθεια των κυβερνητικών προθέσεων. "Είναι στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να μην εμπλακεί σε μια περιοχή, η οποία αποκαλείται "ζώνη πυρός" από τον Πρόεδρο Κλίντον, στέλνοντας εκεί Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις;" ήταν το ερώτημα του "Ρ".Η απάντηση του Κ. Σημίτη άφησε άναυδους τους πάντες. "Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί στον πόλεμο που υπάρχει στη Γιουγκοσλαβία", είπε υποκριτικά για να συνεχίσει: "Η ελληνική κυβέρνηση θα στέλνει τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, όπου νομίζει ότι είναι σωστό, χωρίς κανέναν περιορισμό"! Μετά την παραπάνω δήλωση, χαμογέλασε, χαιρέτησε και έφυγε...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σούδα, πλοία, στρατιώτες...(2003-03-25 00:00:00.0)
"Στέλνω Ελληνες φαντάρους όπου θέλω"!(1999-04-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ