Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Στέλνω Ελληνες φαντάρους όπου θέλω"!

Η δήλωση του Κ. Σημίτη την Παρασκευή, μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, προκάλεσε σοκ. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του "Ρ",αν τελικά θα στείλει Ελληνες στρατιώτες στην εμπόλεμη ζώνη των Βαλκανίων, προκαλούν ανατριχίλα. Ισως είναι σύμπτωμα, ίσως είναι σημάδια μιας άλλης ανατριχίλας. Της ανατριχίλας που προκαλεί η οσμή του θανάτου... Θα στείλω τους Ελληνες στρατιώτες όπου θέλω, χωρίς κανέναν περιορισμό! Αυτή ήταν η δήλωση του ..."λοχία" του ΝΑΤΟ, κ. Κωνσταντίνου Σημίτη!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Πέμπτη, ο "Ρ" και η "Αυγή" έφεραν στο φως ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για διάταγμα του Λευκού Οίκου,που φέρει την υπογραφή Κλίντον, με ημερομηνία 13 Απρίλη, σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ως αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, ορίζει ότι τόσο η περιοχή της Αδριατικής, όσο και η περιοχή του Ιονίου Πελάγους, πάνω από το Ακτιο και τη Λευκάδα, είναι εμπόλεμη ζώνη!

Επαναλαμβάνουμε: Οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει μονομερώς σε κατάσταση πολέμου ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας, καθώς και την Αδριατική θάλασσα!

***

Για το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο ("Ριζοσπάστης" - "Αυγή" /15-4-99), την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Το τι είπε είναι απερίγραπτο: "Αυτό το διάταγμα - υποστήριξε - εντάσσεται σε μια πρακτική να επισημαίνεται στους τρίτους που δε συμμετέχουν στις επιχειρήσεις ότι οι περιοχές αυτές είναι επικίνδυνες και ως εκ τούτου - συνέχισε ο πρωθυπουργός - δεν έχουν δικαίωμα αποζημίωσης από εκείνους που προκαλούν τη ζημιά, και, εν προκειμένω οι ΗΠΑ θέλουν να εξασφαλίσουν τον εαυτό τους"! Ούτε λίγο - ούτε πολύ, δηλαδή, κάτι σαν "εμπορική πράξη", κάτι σαν άρθρο ...ασφαλιστηρίου συμβολαίου, θέλησε να εμφανίσει ο Κ. Σημίτης το διάταγμα πολέμου του Κλίντον! Προσοχή! Το πολεμικό διάταγμα του Κλίντον είναι περίπου ...ισοδύναμο με φορτοεκφορτωτικά έγγραφα εμπορευμάτων της αμαξοστοιχίας Αθηνών - Λιανοκλάδι, κατά τον κύριο Σημίτη...

***

Οταν ακολούθως ο "Ρ" επιχείρησε να θέσει ερώτημα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομολόγησε πως πρόκειται για "επικίνδυνη περιοχή", αλλά εκεί, σε αυτή την επικίνδυνη περιοχή στέλνει η κυβέρνηση το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής",ο κ. Σημίτης στο άκουσμα της ονομασίας του πλοίου έκανε τα αδύνατα - δυνατά να αποτρέψει την ολοκληρωμένη διατύπωση του ερωτήματος, διακόπτοντας δυο φορές τον ερωτώντα δημοσιογράφο και ισχυριζόμενος εκ νέου ότι δήθεν το διάταγμα Κλίντον "δεν αφορά την κίνηση των Ελλήνων πολιτών"!

Ομως ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αντισταθεί μπροστά στην αλήθεια των κυβερνητικών προθέσεων. "Είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης να μην εμπλακεί σε μια περιοχή, η οποία αποκαλείται "ζώνη πυρός" από τον Πρόεδρο Κλίντον, στέλνοντας εκεί Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις;", ήταν το ερώτημα που τέθηκε από το "Ρ".Η απάντηση του Κ. Σημίτη άφησε άναυδους τους πάντες: "Η ελληνική κυβέρνηση θα στέλνει τις Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις όπου νομίζει ότι είναι σωστό, χωρίς κανέναν περιορισμό"! Αυτή ήταν η φράση του! Μετά την παραπάνω δήλωση, χαμογέλασε, χαιρέτησε και έφυγε, όπως σημειώναμε στην εφημερίδα την επόμενη μέρα...

***

Η δήλωση του πρωθυπουργού, η παραπάνω αδιανόητη θέση, είναι η τραγική απόδειξη του ανείπωτου βαθμού επικινδυνότητας που συνιστά για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι απλώς μια κυβέρνηση -ραγιάς. Δεν είναι μόνο συνένοχη στο έγκλημα κατά της Γιουγκοσλαβίας. Η κυβέρνηση της εγχώριας πλουτοκρατίας είναι αποφασισμένη, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, για να πάρει κι αυτή μέρος στο ματοβαμμένο πλιάτσικο των Βαλκανίων, για να μπουν και στα δικά της θησαυροφυλάκια μερικά από τα βρώμικα λεφτά του νέου σχεδίου Μάρσαλ που ετοιμάζουν οι πολυεθνικές για την περιοχή, αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάψει τα χέρια ακόμα και με ελληνικό αίμα.Είναι τόσο αδίστακτη κυβέρνηση, που ο ..."στρατολόγος" του ΝΑΤΟ, ο κ. Σημίτης, δηλώνει ότι θα στείλει όπου θέλει και όποτε θέλει τα παιδιά του ελληνικού λαού να σφαγιαστούν γύρω από την ποδιά των ΗΠΑ και της Γερμανίας. Είναι μια δήλωση που - σημειωτέον - έγινε καθώς οι πληροφορίες για έναρξη προετοιμασιών χερσαίας επέμβασης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας καταφθάνουν η μία μετά την άλλη...

***

Τις μικροϊμπεριαλιστικές ονειρώξεις της εγχώριας ολιγαρχίας η Ελλάδα τις έχει πληρώσει ακριβά.

  • Τις πλήρωσε στην Ουκρανία, το 1919, όταν 400 φέρετρα Ελλήνων επέστρεψαν πίσω στην πατρίδα, λόγω του ότι κάποιος σαν τον κ. Σημίτη έστειλε τότε τα παιδιά του ελληνικού λαού να συμμετάσχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της νεαρής ΕΣΣΔ.
  • Τις πλήρωσε στη Μικρά Ασία, το 1922, όταν αμέτρητα φέρετρα Ελλήνων επέστρεψαν στην πατρίδα μετά τις εντολές που κάποιοι αντίστοιχοι του κ. Σημίτη έδωσαν στα παιδιά του ελληνικού λαού.
  • Τις πλήρωσε το 1952, όταν τα φέρετρα των Ελλήνων στρατιωτών επέστρεφαν από την Κορέα επειδή κάποιοι προκάτοχοι του κ. Σημίτη είχαν διατάξει να συμμετάσχουν στην ιμπεριαλιστική επέμβαση.

***

Τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για να παίζουμε με τις λέξεις: Αν οι μεγαλοκεφαλαιούχοι αυτής της χώρας θέλουν να επεκτείνουν τις μπίζνες τους πάνω στα συντρίμμια των Βαλκανίων, ας πάνε τότε αυτοί να πολεμήσουν. Ας στείλουν τους κανακάρηδές τους, τα δικά τους παιδιά, για να σκοτώσουν τους γειτονικούς λαούς. Αν θέλουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές να συμμετάσχουν στον πόλεμο του Κλίντον, του Σρέντερ και του Σημίτη, ας πάρουν τα κότερά τους, ας πάρουν τις θαλαμηγούς τους, που τις έχουν αραγμένες στο Τουρκολίμανο και στη μαρίνα της Ζέας, κι ας πάνε οι ίδιοι να κάνουν ΝΑΤΟκαθοδηγούμενες περιπολίες στην Αδριατική.

Εκεί που η κυβέρνηση Σημίτη έστειλε τα παιδιά του "Θεμιστοκλής", να πάνε οι ίδιοι αυτοί οι κύριοι. Οι μανάδες και οι πατεράδες των παιδιών που υπηρετούν στο Στρατό, το Ναυτικό και την Ελληνική Αεροπορία, ας πάρουν κι αυτοί τα μέτρα τους. Ειδικά αυτοί έχουν την υποχρέωση να εμποδίσουν την έξοδο των Ελλήνων στρατιωτών έξω από τα σύνορα της χώρας.

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ