Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δε γίνεται υγεία ... και πόλεμος

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Απόστολου Τασούλα, στην Επερώτηση του ΔΗΚΚΙ για την υγεία

Την κυβερνητική υποκρισία, του δήθεν ενδιαφέροντος για την υγεία, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση "συνυπογράφει" τις δολοφονικές επιθέσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, κατήγγειλε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας,κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Επερώτησης του ΔΗΚΚΙ. Οπως τόνισε, "δεν μπορείτε να πείσετε, όταν συνυπογράφετε για να πέσουν οι βόμβες, ότι ενδιαφέρεστε για την υγεία", ενώ αναφέρθηκε παράλληλα για τους κινδύνους από τη ραδιενέργεια και τα τοξικά νέφη στη γειτονική χώρα, που είναι αποτέλεσμα των ΝΑΤΟικών επιθέσεων.

Αναφερόμενος μάλιστα στις εκτιμήσεις ειδημόνων που μιλούν για το ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος, τόνισε ότι "δεν παρακολουθήσατε, κ. υπουργέ, πώς γίνεται κτήμα των επιστημόνων η επιστήμη. Μέσω των εταιριών και των χορηγών. Αυτοί αποφασίζουν τι θα πουν οι επιστήμονες".

Παράλληλα αναφερόμενος στα δημόσια νοσοκομεία, σημείωσε ότι υπάρχουν "παλιά που δε λειτουργούν και καινούρια που δε γίνονται. Υπάρχουν αυτά που δεν έχουν εξοπλισμό και άλλα που δεν έχουν αξιοποιήσει τον υπάρχοντα εξοπλισμό τους, ενώ καταργήσατε τα Κέντρα Υγείας".

Σχολιάζοντας το θέμα των εφημεριών, ο Απόστολος Τασούλας τόνισε ότι "αλλάζετε τις εργασιακές σχέσεις στην κατεύθυνση της "Λευκής Βίβλου", τους βάζετε να δουλεύουν 14 ώρες".

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο θέμα της γιουγκοσλαβικής κρίσης, λέγοντας ότι "η γενική πολιτική που εφαρμόζετε στη χώρα μας, είναι υποτελής. Τα δίνει όλα και προσπαθεί να μας πείσει ότι δε γίνεται αλλιώς. Θα περάσουν λέει τα στρατεύματα από τη Θεσσαλονίκη, γιατί κινδυνεύουν τα σύνορα των Σκοπίων. Κι επικαλέστηκε το τάδε ή το δείνα άρθρο. Σα δεν ντρεπόμαστε...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ