Τρίτη 20 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ημερίδα για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ, η κατάσταση στα Βαλκάνια και η θέση της χώρας μας, είναι τα κρίσιμα πολιτικά και εθνικά θέματα που θα απασχολήσουν την εκδήλωση - συζήτηση που οργανώνει την Παρασκευή 23 του Απρίλη, στις 6 το απόγευμα, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Μια σημαντική εκδήλωση η οποία γίνεται την ώρα που οι εξελίξεις στα Βαλκάνια επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο το νέο ρόλο του ΝΑΤΟ ως εργαλείο επιβολής της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Εισηγητής θα είναι ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Θα μιλήσουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Θερμός και ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Β. Καρακωστάνογλου.Θα υπάρξει διάλογος και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους.

Η δημόσια αυτή συζήτηση, γίνεται με στόχο να αποκαλύψει τους σκοπούς που θα υπηρετεί το ΝΑΤΟ μετά και την τυπική αλλαγή της δομής και της επιχειρησιακής του λειτουργίας. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΟΘ του ΚΚΕ: "Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης, το ΝΑΤΟ επεκτείνει τα όριά του έτσι ώστε να μπορεί να παρέμβει σε όλο τον πλανήτη, με στόχο την υποδούλωση των λαών και χωρών και το τσάκισμα κάθε αντίστασης. Την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών υπηρετεί η νέα δομή και το νέο δόγμα επιχειρησιακής λειτουργίας του ΝΑΤΟ. Αυτό οδηγεί στην κατάργηση των εθνικών ορίων επιχειρησιακής ευθύνης και στην ένταξη σε μια διαδικασία τυπικής αλλά, το κυριότερο, ουσιαστικής αποκέντρωσης της εθνικής άμυνας. Η Ελλάδα με βάση τα νέα δεδομένα μετατρέπεται σε χώρα υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, σε προτεκτοράτο του ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ