Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγωνιστικός συναγερμός

"Επί ποδός" βρίσκονται από σήμερα τα ταξικά εργατικά σωματεία του Πειραιά για την ακόμα καλύτερη οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων στους δολοφονικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, καθώς και για την προετοιμασία του ταξικού - αντιιμπεριαλιστικού - αγωνιστικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς.

Με στάσεις εργασίας, συγκεντρώσεις και εξορμήσεις δε θα μείνει ούτε ένας χώρος δουλιάς, ούτε ένας εργάτης που να μην ενημερωθεί και να κληθεί να παλέψει ενάντια σ' αυτόν τον βρώμικο πόλεμο. Να είναι η φετινή Πρωτομαγιά η πιο αγωνιστική και μαζική.

Αυτές τις αποφάσεις πήραν χτες το απόγευμα πρωτοβάθμια σωματεία της πόλης που συμμετείχαν στη σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" τόνισε: "Βασικό καθήκον που μπαίνει σήμερα είναι αυτές οι εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις που γίνονται καθημερινά να μαζικοποιηθούν και να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο.Αναφερόμενος στο πλαίσιο γιορτασμού της Πρωτομαγιάς τόνισε ότι το πρώτο και κυρίαρχο που πρέπει να αναδειχτεί είναι η καταδίκη της επιδρομής του ΝΑΤΟ και οι ευθύνες της ΕΕ και της Ελληνικής κυβέρνησης.

Τη σύσκεψη παρακολούθησε ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ,ο οποίος με τη σειρά του τόνισε ότι είναι απαραίτητο ο κάθε χώρος δουλιάς, το κάθε σωματείο να σχεδιάζει τι θα κάνει, τι πρωτοβουλία θα πάρει ενάντια σ' αυτόν τον πόλεμο.

Στη συνέχεια, όλοι μεταφέρθηκαν στο Πέραμα στα καραβάκια για να απαιτήσουν μαζί με τους εκεί συγκεντρωμένους να μη φύγει το Α/Τ "Θεμιστοκλής" για την Αδριατική.

  • Να συγκαλέσει άμεσα την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και να οργανώσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων στις 23 Απρίλη,καλούν με ανακοίνωσή τους τη διοίκηση της Ομοσπονδίας τα δυο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".Τα δυο σωματεία καλούν "τους ναυτεργάτες που ταξιδεύουν στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου πελάγους να καταδικάσουν αποφασιστικά τις πολεμοκάπηλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τον υπηρέτη τους, καθώς και να μην αποπλεύσει το αντιτορπιλικό "Θεμιστοκλής".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ