Σάββατο 17 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναστάτωση προκάλεσε το μπλόκο στην εφοδιοπομπή

Εντείνονται οι μετακινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων, μέσω της Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, όσο κλιμακώνονται οι αντιδράσεις του λαού ενάντια στη διέλευση των ΝΑΤΟικών φονιάδων από τη Βόρεια Ελλάδα, αυξάνονται κατόπιν κυβερνητικών υποδείξεων τα μέτρα καταστολής και προστασίας, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της επιχείρησης.

Μέχρι τέλος Απρίλη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, επίσημα, αναμένεται να καταπλεύσουν τουλάχιστον έξι πλοία με πολεμικό υλικό (δύο γαλλικά, ένα ολλανδικό και τρία βρετανικά), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και τρία τουλάχιστον αμερικανικά.

Αναστάτωση φαίνεται να προκάλεσε στην ηγεσία του υπουργείου Αμυνας το μπλόκο που έστησαν στη γαλλική εφοδιοπομπή, εκατοντάδες διαδηλωτές στην Εθνική οδό στο ύψος του Πολυκάστρου το βράδυ της Πέμπτης. Αξιωματικοί, εκπρόσωποι Τύπου του ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσαν χτες πως, κατόπιν εντολής ανωτέρων, παύει κάθε ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις των ΝΑΤΟικών δυνάμεων. Καθώς επίσης πως για όλη την επόμενη βδομάδα δε θα προωθηθούν φάλαγγες οχημάτων που θα μεταφέρουν πολεμικό υλικό προς τα βόρεια σύνορα.

Στο μεταξύ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης παραμένουν 60 τουλάχιστον γερμανικά άρματα μάχης, καμουφλαρισμένα πίσω από τεθωρακισμένα νοσοκομειακά οχήματα και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, ενώ άγνωστο παραμένει τι μεγέθους βαρύς οπλισμός κρύβεται μέσα στις εφτασφράγιστες μεγάλες αποθήκες του χώρου.

Πάντως το τελευταίο διάστημα η φύλαξη τουλΛιμανιού έχει ενισχυθεί με 50 επιπλέον λιμενικούς, αποσπασμένους από τους γύρω νομούς, καθώς και με 34 μέλη της Ομάδας Ειδικών Αποστολών (ανάμεσά τους και 6 βατραχάνθρωποι) από τη Σχολή του Πειραιά.

Μέχρι και χτες το απόγευμα το γαλλικό πολεμικό πλοίο "Τσαμπλάιν" παρέμενε δεμένο στην προβλήτα 10, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ήταν σε θέση να αποπλεύσει μετά από ζημιά που προκλήθηκε από χτύπημα στην προβλήτα.

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" χτες προσγειώθηκαν πέντε αμερικανικά Μπόινγκ 747 και C-130 τα οποία μετέφεραν κοντέινερ.

Λιποτακτούν

Οσο η αγριότητα των ΝΑΤΟικών επιδρομών κλιμακώνεται και το ενδεχόμενο της χερσαίας επέμβασης πλησιάζει, πληθαίνουν οι πληροφορίες για λιποταξίες Γερμανών και Γάλλων στρατιωτών από τα στρατόπεδα του ΝΑΤΟ στο Τέτοβο και το Κουμάνοβο στα Σκόπια. Μάλιστα έγινε γνωστό πως αρκετοί ΝΑΤΟικοί στρατιώτες ζητούν άσυλο σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία. Και στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης Γερμανοί στρατιώτες δηλώνουν στις συζητήσεις με εργαζόμενους πως δεν έχουν πρόθεση να πολεμήσουν. Γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο βρώμικος πόλεμος των αφεντικών τους, η αποφασιστικότητα του σέρβικου λαού και το μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα που εκδηλώνεται στην Ελλάδα, αλλά και παγκόσμια έχει αρχίσει να φοβίζει και τους ίδιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ